VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 3 martie 2020

AMBASADORUL ISRAELULUI LA CAMINUL ROSEN

                                 
image.pngimage.png
                      2 martie 2020, soarele straluceste puternic, o zi frumoasa de martisor. A fost si o zi de mare bucurie pentru rezidentii Caminului Rosen, am primit vizita E.S. David Saranga, ambasadorul Israelului in Romania. 
                      Persoana carismatica, sociabila, cu un discurs placut si o nota de umor, caracteristica poporului evreu, a creat imediat o atmosfera foarte prietenoasa. Unii dintre noi ne-am amintit de vizitele facute in Tara Sfanta. Urandu-i bun venit domnului ambasador, am subliniat ca prezenta sa in mijlocul nostru ne face sa simtim Israelul mai aproape de inimile noastre. Au luat apoi cuvantul Nilu Aronovici, Liviu Biris, Ioseph Cotnareanu, Iudit Ardeleanu, Wili Schahter si altii exprimand admiratia pentru Israel, o tara mica ca intindere, cu un sol nisipos si resurse naturale reduse, inconjurata de tari inamice si atacata permanent prin actiuni teroriste, a reusit totusi, intr-un timp scurt, realizari extraordinare, fiind considerata in prezent printre cele mai avansate tari din lume. Domnul ambasador a avut surpriza : doamna Fanchette Ocneanu i s-a adresat in limba ebraica.
                       Vorbind fluent limba romana - domnul ambasador ne-a relatat ca a debutat in diplomatie in urma cu 20 de ani intr-o misiune in Romania, cand a invatat romaneste. Deci el s-a intors  in Romania, dar considera ca, de fapt, nu s-a despartit niciodata de tara noastra pe care a indragit-o. Ne-a oferit in continuare informatii despre situatia interna si externa a Israelului. A tinut sa mentioneze, raspunzand la o intrebare, ca in bugetul Israelului sumele alocate pentru educatie si cercetare sunt mai mari decat cele pentru aparare. Ne-a relatat totodata ca obiectivul principal al misiunii sale este dezvoltarea legaturilor economice, stiintifice, tehnologice si culturale dintre Israel si Romania.
                        Am fost profund impresionati. Un om puternic, un bun evreu si un excelent reprezentant al Israelului ! 

       
image.png
image.png 
image.png

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire