VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 11 octombrie 2009

DE CE ? ( 2 )



O intrebare fireasca: De ce am intitulat acest blog VARSTA A PATRA? Sa ma explic.
Tinerii - pentru cei de varsta mea cam toti ceilalti sunt tinerii - din dorinta probabil de a ne menaja si a evita expresii precum "mosule","tataie" sau "babacu", care oricum au un caracter cam pejorativ, au gasit un termen mai elegant: varsta a treia. Le multumim cu recunostiinta .
Acum sa facem o mica socoteala. Daca exista varsta a treia, atunci cu siguranta exista si varsta a doua si varsta intai (desi asemenea expresii nu prea se folosesc). Nu-i corect?
Concretizand, ma gandesc ca varsta intaia ar fi cei care au intre 0 si 30 ani (mai exact ar fi intre 0,1 si 30 ani), varsta a doua cei care au intre 30 si 60 ani si varsta a treia cei care au intre 60 si 90 ani. Prin urmare - logic - eu as face parte din varsta a patra, adica cei intre 90 si 120 ani. Incurajator ar fi sa amintesc aici ca la evrei exista traditionala urare "ad mea veesrim" care inseamna in traducere: "sa traiesti pana la 120 ani".
Acum, cunoscand ca aritmetica, respectiv numaratoarea, este infinita sunt absolut sigur ca odata cu dezvoltarea stiintelor medicale se vor descoperi cauzele care provoaca imbatranirea si, firesc, metodele de a prelungi durata de viata. Cert este ca vor aparea varsta a cincea, varsta a sasea si asa mai departe. Vom ajunge sa traim varsta patriarhilor din biblie.
LA MULTI ANI!

Etichete:

2 comentarii:

Blogger ✖ sldx ✖ a spus...

Sunteti incredibil.

20 octombrie 2009 la 15:03  
Blogger Delia a spus...

la multi ani si la multe blog-uri frumoase!
ad mea veesrim cel putin!
:)
cu drag, delia.

28 octombrie 2009 la 16:19  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire