VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 19 octombrie 2009

M A R T I


Daca astazi este marti, la Caminul Rosen avem o intalnire pe care am intitulat-o "STIATI CA?"
Iata o scurta relatare despre felul cum se desfasoara o asemenea intalnire.
La punctul 1 din ordinea de zi, sunt prezentate informatii si date despre curiozitati, recorduri, fapte iesite din comun, obiceiuri din tari exotice. Ele sunt culese din ziare si reviste sau de pe internet si privesc cele mai variate domenii: geografie, istorie, literatura, arta, mitologie, medicina, astronomie, zoologie, botanica etc. Reactiile celor prezenti sunt diverse. Uneori o simpla ridicare de sprancene, alteori un zambet sagalnic in coltul buzelor, cateodata chiar exclamatii de uimire care s-ar traduce prin "chiar asa ?" sau "cine ar fi crezut ?" reflectand interesul auditoriului .
In continuare, la punctul 2, urmeaza o expunere pe care noi am denumit-o "Un moment de sanatate". Se face o prezentare a diferite boli, cum ar fi: diabetul, osteoporoza, hipertensiunea arteriala - boli pe care, din pacate, unii dintre noi le cunosc pe propria piele. Bineinteles, se dau sfaturi pentru depistarea si tratamentul acestor boli. Nu lipsesc deasemenea recomandarile generale privind igiena personala, alimentatia rationala, prevevenirea imbatranirii premature a organismului, se subliniaza importanta pastrarii unei vieti active, a practicarii unor exercitii fizice usoare, a plimbarilor zilnice. Sa mentionam ca la acest punct - si nu numai - participa adesea doamna dr. Radu Gabriela care, in mod firesc, prin competenta ei, este mult mai convingatoare.
Urmeaza punctul 3 care reprezinta diferite teste psihomotrice sub deviza "Cunoaste - te pe tine insuti!". Sunt prezentate o serie de 10 - 15 intrebari la care cei prezenti sunt invitati sa raspunda prin da sau nu. In functie de aceste raspunsuri, aflam daca ne putem considera sau dimpotriva, ca suntem niste persoane sociabile, econome, anxioase , curajoase, optimiste, daca avem simtul umorului. Macar acum, la batranete, sa cunoastem adevarul.
Ultimul punct al intalnirii de marti cuprinde o prezentare de anecdote, glume, versuri umoristice, intamplari vesele din viata noastra. La acest punct contribuie intreaga asistenta. Buna dispozitie este generala.
Dupa-amiaza, la orele 18.30, avem proiectii de filme.

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Bravo!
se pare ca aveti un program variat si..plin de teme interesante m-ati uimit deja si e abea marti oare ce va mai fi pana duminica in programul dumneavoastra ?
Vreau sa va felicit pentru tonul in care scrieti plin de bun simt,caldura,sinceritate si umor tonic dar si sugubat.Am vrea si noi sa avem ceva din .. tineretea dumneavoastra ehhh greu.. haha

21 octombrie 2009 la 02:15  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire