VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 20 aprilie 2013

10 ZILE DE MARE BUCURIE


In acest inceput de primavara, proiectul de arta comunitara "VARSTA 4", a inscris o noua realizare, deosebit de placuta, inimilor noastre.
David, Mihaela, Monica, Paul si Katia, au invitat un grup de voluntari : artisti, manageri culturali, medici, asistenti sociali si activisti in domeniul artei comunitare, din Germania, Olanda, Spania, Belgia, Letonia, Bulgaria, Ungaria si un caz special - o japoneza rezidenta in Suedia. Bineinteles au fost invitati si din Romania. Sa recunoastem, absolut impresionant !
I-am primit cu toata dragostea.Domnul director Gaetano Perrotta le-a urat bun venit si a subliniat ca la noi la Camin s-au asigurat conditii excelente pentru o bogata activitate cultural-educativa, factor deosebit de important intr-un camin pentru persoane varstnice.
In continuare - timp de 10 zile - s-au desfasurat numeroase actiuni, oaspetii nostri , impreuna cu tinerii de la "VARSTA 4" au
 organizat diverse ateliere de lucru la care au fost antrenati numerosi dintre rezidentii nostrii. Am facut miscari de inviorare si relaxare, exercitii hazlii de pantomima, ne-am distrat cu jocuri de societate, s-au creat momente de mare veselie prin strigaturi si hohote de ras, in cascada, am desenat , am colorat, am modelat din plastilina,  am facut colaje, zeci de fotografii, schimb de retete culinare si chiar am copt produse de panificatie, care au iesit foarte gustoase.
Nu puteau sa lipseasca dansul, horele si muzica. Cineva incepea o melodie iar noi cu totii bateam din palme ritmul si fredonam refrenul.Sa consemnam ca rezidentii nostrii s-au afirmat si ei ca solisti : Ardeleanu, Eva Szemler, Lidia, Doroteia, Simy si cu totul neasteptat, Udel Nedelcu, Eva Salomon si Lucica Bergfeld.
Mare surpriza ! Intre voluntari era o regizoare din Germania care ne-a prezentat un film produs de ea...vorbit in romaneste.
Sa adaugam ca s-au purtat discutii despre rolul si modalitatile de implementare a unor manifestari de arta comunitara in colectivele institutionalizate de oameni in varsta. Rezidentii nostri au facut observatii apreciate.
Ca totdeauna, pe post de gazda ospitaliera, responsabili cu mobilizarea rezidentilor si animatori Rodica Dumitrache ,  Ilie Zan.
Totul a fost minunat ! A existat permanent o atmosfera de calda prietenie, am trait clipe de mare bucurie , de care ne vom aminti mereu.
Va multumim,  Sigrun, Mara, Katrin, Victoria, Judith Borocz, Silvia, Noemi, Judith Goudsmit, Mar Gomez, Ami Kohara, Oana, Tamara, Olivia ! Multumim de asemenea prietenilor de la  "VARSTA 4" ! Alaturi de voi ne-am simtit din nou tineri.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire