VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 21 octombrie 2009

Varsta a patra

Ne-am gandit foarte mult timp ce titlu ar trebui sa dam proiectului/interventiilor noastre de la caminul Rosen. Si niciunul dintre noi nu a gasit o varianta care sa ne multumeasca. Orice varianta propusa era fie ridicola, fie prea evidenta ori prea abstracta. Pana cand, discutand despre un nume pentru blogul pe care incepea sa il administreze, prietenul nostru Pompiliu a propus titlul "Varsta-a-patra". Atat pentru mine, cat si pentru Kostea si Monica (ceilalti prieteni care erau de fata) a devenit evident ca acesta trebuie sa fie nu doar titlul blogului, ci titlul intregului proiect.
Pentru mine, varsta a patra nu inseamna doar varsta celor trecuti de 90 de ani ci mai ales acea perioada din viata in care dintr-un motiv sau altul societatea (cel putin in Romania) incepe sa uite de tine. Uita sa te ia in calcul si sa iti ia in considerare abilitatile, dorintele, potentialul creativ si potentialul de cunoastere. Iti blocheaza practic accesul la libera exprimare si iti neaga dreptul de cetatean activ.
Impreuna cu Pompiliu si cu ceilalti rezidenti vom incerca - de fapt cred ca deja am inceput - sa schimbam receptarea asupra "varstei a patra" si sa generam interes si dezbatere asupra unui segment de varsta marginalizat la nivelul perceptiei colective.





Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire