VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

CENTRUL DE CREATIE

N-am mai scris pe blog de ceva vreme deoarece am avut probleme de sanatate . In aceasta perioada s-au intamplat multe evenimente notabile la Camin , dar de departe cel mai important eveniment a fost infiintarea "CENTRULUI DE CREATIE" al Caminului Amalia si sef rabin dr .Moses Rosen. Din initiativa lui Attila Gulyas director DASM si cu sprijinul larg al FCER si JOINT,un spatiu nefolosit de la  Camin a fost transformat radical si dotat in conditii exceptionale, oferind  in prezent posibilitati deosebite pentru dezvoltarea si diversificarea activitatilor de socializare , cultural-educative si distractive care se desfasoara la Ergoterapie.
Centrul are 2 sali mari principale cu  mobila din lemn masiv , stil sec. XIX,un bufet impresionant din lemn sculptat , mese rotunde , scaune tapisate, numeroase fotolii adanci ,oglinzi venetiene . Intr-un colt putem vedea o pianina cu 2 lumanari albe mari, ca altadata., pe o masuta  se afla o masina de scris , ca odinioara, pe alta un aparat de radio mare cu lampi, cum era odata .Pe scurt un ambient intim cu parfum de epoca , amintind de tineretea noastra  Pe jos sunt  covoare groase, plusate, in tavan lampi viu colorate cu 4 brate,  peste tot ,  obiecte si picturi legate de ritualul religios judaic.Pe un perete un ecran mare pentru proiectarea de filme.
Mare surpriza , intr-o incapere alaturata a fost amenajata o bucatarie ultra moderna : masina de gatit electrica , cuptor cu microunde , frigider, iar pe rafturi tot felul de tavi ,tigai ,farfurii de portelan, pahare de cristal, cani , ma rog tot dichisul .Scopul urmarit,  conditii optime pentru ca rezidentii nostri  sa-demostreze  talentele lor in arta culinara .Sa mentionam ca inceputul l-a facut insasi Gaetano Perrotta directorul Caminului care a preparat  niste pizza delicioase.Exemplul conducerii  a fost urmat de Marcela Golda , contabila sefa si de Andrei Stamate seful adminstrativ care la randul lor au preparat bunatati cu care ne-am delectat cu totii. II asteptam acum pe rezidenti sa-si arate maestria , in special doamnele , cu siguranta mari gospodine
N-am terminat, mai avem o camera a calculatoarelor cu aparate performante si pot sa va informez - cu mare bucurie - ca Iudit Ardeleanu si Sibylle Silvian si-au exprimat dorinta de a se initia in tainele acestor aparate minune ale tehnicei contemporane.
Pentru a incheia prezentarea  CENTRULUI DE CREATIE sa adugam ca a  fost dotat cu un videoproiector , cu o instalatie de sonorizare si cu microfoane Wireless pentru buna desfasurare a conferintelor ; nu lipseste bineinteles  un televizor si un casetofon.
Asadar s-au creat conditii de exceptie .De noi rezidentii depinde ca ele sa fie valorificate la maximum.Acesta inseamna sa participam activ in numar cat mai mare  la toate actiunile , ceia ce va avea efecte benefice pentru viata noastra .
Si pentru aceasta insa , sa nu uitam :
               Multumim  dr.Aurel Vainer , presedinte FCER. Multumim ing.Paul Schwartz,vicepresedinte FCER                Multumim Israel Sabag , reprezentantul JOINT in Romania.
               Multumim Attila Gulyas, director DASM.

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

multa sanatate si spor la scris.

22 mai 2013 la 04:25  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire