VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 3 mai 2013

INCA O ZI DE MARE BUCURIE

   
Si a fost Lag Baomer ! O sarbatoare pe care evreii o petrec cu bucurie,  cantece si picnic la iarba verde, la padure. Anul acesta, JCC a ales Comana, o localitate situata la 30 km.de Capitala, pe soseaua spre   Giurgiu.   zona pitoreasca, un loc excelent,pentru recreiere. Un ideoclip turistic  ne indeamna : " Descoperiti un coltisor de rai ".
 Ca de obicei, la excursie  a fost invitat si un grup de rezidenti de la Caminul Rosen : Doroteia, Lidia, Margareta, Tony, Marius, Villy si autorul acestor randuri,insotiti de Rodica Dumitrache care avea misiunea de mare incredere ... sa vegheze asupra noastra !
Cand am ajuns la sediul JCC de unde plecau autocarele, strada era plina de fete si baieti - frumosi, veseli, nerabdatori sa inceapa distractia.Nu credeam ca in Capitala mai exista atatia tineri evrei. Am descoperit pana la urma si un grup numeros de seniori, pe care ii cunosteam.
S-a dat plecarea si curand, iata-ne la Comana, unde am fost primiti cu muzica .Ne-am asezat la mese, unii, direct pe iarba.    Distractia a inceput : am ascultat solisti de muzica israeliana, am cantat si noi, am dansat, ne-am  plimbat prin padure, pe malul apei, am avut la dispozitie barci, biciclete,leagane, mingi, pentru toate gusturile. Conform traditiei de Lag Baomer, s-a tras la tinta cu arcul cu sageti.
La un moment dat, Liliana Preda a organizat o repriza de sanatate - gimnastica aerobica -special pentru cei de varsta a 3-a. Desigur au participat si rezidentii nostrii. La 94 de ani, eu fac insa parte din varsta 4, dar am obtinut derogare si am participat alaturi de prietenii mai tineri.
Binenteles nu a lipsit picnicul imbelsugat si foarte gustos.
Mare surpriza ! Martha Fakler, Iulia Deleanu si cu mine am fost aclamati , ni s-a cantat multi ani traiasca si am primit in dar cate un  bibelou haios. Motivul ? Organizatorii au aflat ca ziua noastra  de nastere era  in preajma  sarbatorii de Lag Baomer. Un gest  care ne-a impresionat profund. 
Ne face placere sa mentionam ca in mijlocul nostru s-au aflat Israel Sabag reprezentantul Joint,  precum si Attila Gulyas, director DASM .
Sa mai subliniem ca grupul nostru al rezidentilor de la Caminul Rosen -  a fost tratat permanent cu o atentie speciala, mai mult decat prieteneasca. Ne-am simtit ...  " persoane importante ".
A fost o zi minunata !
Directorul Shai Orny, Sanda Wolf, Ady Gueron si ceilalti din echipa JCC s-au dovedit  amfitrioni admirabili, prezenti pretutindeni, grijulii ca totul sa se desfasoare perfect.
Le multumim !
In incheiere , o propunere pentru FCER : sa sarbatorim Lag Baomer , de mai multe ori pe an !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire