VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 6 noiembrie 2013

SASA IONESCU - dragoste,respect,admiratie si recunostinta


       In cartea prietenilor Caminului Rosen, doamna prof. univ. dr. ing. Sarina Ionescu - prietenii ii spun Sasa - are rezervata o pagina speciala.  
      De ani buni, doamna Sasa Ionescu si invitatii ei vin cu regularitate la Camin, in fiecare miercuri, cand purtam discutii animate despre probleme sociale, etice, politice, economice, religioase, literare, artistice, stiintifice, etc. Sa mentionam ca domnia sa are 2 subiecte preferate, care nu lipsesc niciodata : orasul Campulung-Suceava, unde a trait multi ani si Statul Israel, pe care il considera -  prin realizarile sale -  o adevarata minune a istoriei  contemporane. 
      Aceste discutii reprezinta o mare bucurie pentru noi , un prilej de imbogatire a cunostintelor si sunt extrem de benefice pentru moralul nostru.  Sa adaugam ca doamna Sasa - fire inimoasa -  rezolva adesea diverse solicitari ale rezidentilor, atat in tara cat si in calatoriile sale in Israel (regasirea unor rude pierdute).
       Pentru toate acestea, ii aducem un elogiu si exprimam fata de Sasa Ionescu sentimente de dragoste, respect, admiratie si recunostinta.
       Dar doamna Sasa Ionescu este apreciata si de multi altii. Ea desfasoara o munca intensa in cadrul organizatiei B'nai B'rith si este unul din membrii cei mai activi ai Asociatiei Evreilor din Romania Victime ale Holocaustului. Pe de alta parte,  in anul 2007, cand a avut loc un eveniment cu larga participare internationala,  " 150 de ani de Industrie Romaneasca de Petrol" doamna Sasa a primit Diploma de Onoare si Medalia Jubiliara "Excelenta in Performanta ".
      De asemenea, in 2012 Presedintele Tarii i-a conferit Ordinul National "Pentru merit" in gradul de Cavaler. Imi amintesc ca atunci doamna Sasa Ionescu a declarat  " primesc aceasta distinctie in numele miilor de evrei din Campulung care au fost deportati in Transnistria si au murit acolo ". Cata modestie ! Ce suflet nobil !
      Daca ar fi sa o caracterizam pe doamna Sasa Ionescu cu un singur cuvant, acesta ar fi  "om", dar scris, neaparat cu "o" mare !
     Clipe pline de emotie. A fost o hotarare a rezidentilor Caminului Rosen.  Zilele trecute, miercuri, la intalnirea cu doamna Sasa, poate intalnirea cu numarul 500, i-am oferit o fotografie de grup, un buchet de crizanteme si o calda imbratisare.
     Sa ne traiasca !

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Astazi, 4 februarie 2014 , am ascultat la RADIO Romania Actualitati, emisiunea despre dumneavoastra!! Minunat.Felicitari! Ana

4 februarie 2014, 12:06  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire