VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 10 octombrie 2013

" BOBOCI DE TRANDAFIR "

       Saptamana trecuta am primit vizita unui grup numeros din "Generatia de Aur", oameni cu o bogata experienta de viata. Ne-am bucurat foarte mult.
      Ieri, ne-am bucurat din nou, de data asta  ne-a vizitat un grup de copilasi de la Gradinita GAN EDEN SHEL YALDIM   in varsta de  3,5- 5 ani, care fac acum primii pasi in viata. I-as numi "Generatia Boboci de Trandafir "
      Erau toti foarte degajati, vioi, atenti, si curiosi , unii dovedind clar o "personalitate" in devenire.
      Ne-au prezentat un program cuprinzand cantece si dansuri. "Alunelu' alunelu' hai la joc...Cine hora o sa joace, foarte mare se va face, Cine n-o juca de fel, va ramane mititel ".
Hana, Diana,Ama,Doru,Yaron, Daria si ceilalti jucau cu zel. Nimeni nu voia sa ramana mititel. Doamna Rodica a pregatit niste mese si s-au format ateliere mixte, rezidenti si oaspeti. Matei de vreo 5 ani m-a invatat cum se face un colaj cu ajutorul unor hartii colorate si un tub de pelicanol. A iesit un peisaj de toamna foarte frumos cu un copac plin de frunze verzi, galbene, castanii, rosii.Generos, amicul meu mi l-a daruit, nu inainte de a semna , e drept cu litere de tipar, pe care le-a scris incet si cu mare grija.Acest autograf il voi pastra printre amintirile dragi.  La fel s-a intamplat cu Iris si Iudit Ardeleanu, Tudor si Doroteia Weissbuch, Idan si Marius Armasu,Dari si Lidia Fonea, Eric si Margareta Eschenazi si atentie ! Sofia de la gradinita si colega noastra, tot Sofia Schwartz.
      In discutiile purtate, oaspetii ne-au povestit despre cum se joaca la camin, cum invata si au promis ca mai vin pe la "bunicutii" lor.
      La sfarsit, ne-au urat cu voce puternica "multi ani traiasca", care venind din partea unor ingerasi cu sufletele curate, ne-a emotionat profund. 
      Se cuvine sa adresam multumiri  lui  Ana Maria Nedelea, director educativ,  Elena Dinca, educatoare si Iordache Anisoara asistenta medicala care i-au insotit pe micutii oaspeti . Felicitari pentru devotamentul vadit cu care se ocupa de acesti copii si  pentru rezultatele obtinute. Succes in continuare !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire