VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 28 octombrie 2009

N -AS FI CREZUT !







Ieri s-a intamplat un miracol! Am invatat (unii ne-am reamintit) sa dansam. Noi, cei care
datorita anilor multi si grei pe care-i ducem in spinare, ne miscam cam anevoie, folosim uneori un baston, impingem un cadru de metal sau ne deplasam cu ajutorul unor scaune cu rotile, am dansat cu totii!
Prietenii nostri Paul Dunca si Miruna din grupul "cinematografistilor" ne-au convins si ne-au invatat sa dansam.
Mai intai ne-au pus sa inchidem ochii 2-3 minute si ne-au indemnat sa ne relaxam visand ca facem o plimbare pe inserat pe malul unui lac argintiu in bataia lunii sau - de ce nu? - ca suntem intr-o sala de bal de alta data. Dupa care ne-au explicat ca un om danseaza cu tot corpul, apoi au demonstrat ca, stand comod intr-un fotoliu, se poate dansa cu bratele, cu palmele, cu degetele, cu capul, cu umerii, din solduri, totul pe niste melodii mai lente sau mai rapide.
A fost ceva minunat. Am dansat cu totii! Am inteles ca miscarea inseamna viata si ne-am simtit parca mai tineri. Totul s-a incheiat cu o hora romaneasca.
A fost o experienta unica de viata care ne-a incantat si pentru care le multumim prietenilor nostri din toata inima.

Etichete:

2 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Citesc si nu ma mai satur..de necrezut cata claritate,cata maturitate,cata coerenta, cata limpezime , cata sensibilitate poate aduna cineva in cateva articole. Cele povestite apar in fata ochilor cititorului ca un film color...si mai ales cu cata placere,daruire,o transmite celorlalti..Sunt .. spre varsta a treia.. dar se pare ca autorul articolelor mi-a luat-o inainte..este ca optimism, ca agerime, ca spontaneitate, ca spirit de observatie dar si spirit de patrundere.. mult inaintea mea—Ma plec in fata lui.. il felicit pentru articolele sale pline de miez,caldura,umor..discret,bun simt si tinerete si mai ales astept .. continuarea.. Acest blog a devenit pentru mine ’ Serialul preferat’…::))

2 noiembrie 2009 la 06:52  
Blogger Cristina a spus...

Felicitari pentru articol! Va doresc sa continuati sa dansati, sa visati, sa scrieti!... Cristina Spiru

23 noiembrie 2015 la 04:00  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire