VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 8 aprilie 2010

TOTI SUNT CASTIGATORI .


Avem printre noi la Camin colegi si colege care dealungul anilor au acumulat bogate cunostinte din cele mai variate domenii. Un bun prilej de a ne aminti aceste cunostinte sunt "concursurile" ce se organizeaza periodic la Ergoterapie. De fapt nu e vorba chiar de un concurs. Am tinut seama ca la varsta noastra se recomanda evitarea emotiilor puternice, inerente unui concurs veritabil.
Iata cum se desfasoara de obicei un asemenea "concurs".
Participantilor le sunt adresate diferite intrebari cu caracter general din domeniul literaturii, artelor, stiintei, geografiei, istoriei, sportului, etc. Pentru a veni in ajutorul "concurentilor ", se ofera 4 raspunsuri posibile dintre care trebuie ales cel corect.
De raspuns, raspunde cine vrea si cine stie - adica cine isi aduce aminte.
Va puteti lesne inchipui satisfactia si bucuria pe care o simte cel care dat raspunsul bun. S-a intamplat nu de putine ori ca inca inainte ca sa fie terminat enuntul intrebarii, cineva sa sara victorios cu raspunsul exact. Halal asa memorie!
Imi face o deosebita placere sa evoc cateva nume dintre cei mai activi partipanti la "concursuri ": Medi - decana noastra de varsta -Eva, Fonea, Iudith,Tina, Nedelcu, Marius, Sorin si multi altii.
Stiu, o sa spuneti ca nu-i nimic nou si original. Asa e. Aveti dreptate. Am vazut si noi la televizor asemenea concursuri. Acolo ele sunt organizate cu fast, cu decor, cu montare, cu jocuri de lumini. Dar sa stiti ca la noi concursurile sunt mult mai interesante, mai placute si mai folositoare.
Sa ma explic. La concursurile de la televizor stam comod in fotolii si privim la spectacol (unii mai si atipesc un pic), in timp ce la noi, participam in mod direct si activ. Trebuie sa recunoasteti ca nu sufera comparatie, cel putin din punctul nostru de vedere.
Ce ati spus? La televizor se acorda castigatorilor mari premii in bani? Ei bine aflati ca si la noi se dau premii. Dna. Rodica ofera cu mare generozitate o cafeluta aromata, un suc, niste fructe, dulciuri. Si - atentie aceasta este cu adevarat nou si original - ofera aceste premii tuturor "concurentilor". Aceasta deoarece noi consideram ca la concursurile noastre suntem cu totii castigatori. Am reusit sa dovedim ca memoria inca functioneaza din plin. Este lucrul cel mai important pentru viata noastra.

Etichete:

3 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Frumos si foarte inteligent mod de a organiza si participa la concurs pentru' tinerii concurenti de varsta a treia si a patra..' Sunt de felicitat si de premiat atat cei care pregatesc intrebarile, cat si doamna Rodica care cu generozitate si energie pregateste premierea concurentilor dar si participantii care sunt asa activi cum ar fi: Tina,Eva 1 si Eva 2(am remarcat 2 persoane cu numele Eva),Iudith,Nedelcu Fonea Sorin, Marius( scuze daca nu retin toate numele dar multe din ele se repeta si le-am retinut deja )si nu cel din urma numele care apare atat de frecvent desi are o varsta ' centenara' doamna Medi pe care o felicit de asemenea si pentru expozitia deschisa cu putin timp in urma.. si pe care am avut placerea sa o vizitez,si admir .. minunat Inca o data numai cuvinte de lauda pentru toti cei care au' Tinerete fara batranete' la caminul dumneavoastra(organizatori,participanti,examinatori)

9 aprilie 2010 la 01:03  
Anonymous Anonim a spus...

Bravo toti merita feliciari si cate o floare

9 aprilie 2010 la 01:09  
Anonymous David a spus...

domnule Pompiliu, nu fiti modest! precizati ca dumneavoastra sunteti cel care pregateste intrebarile si modereaza concursul :)

11 aprilie 2010 la 01:09  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire