VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 4 iunie 2015

AU VENIT IN VIZITA LA BUNICI.

             
         Caldura mare, aproape 30 de grade, cer albastru fara pic de nori, gradina Caminului plina de verdeata. O zi frumoasa de vara.
O zi frumoasa de vara, mai ales pentru ca am avut oaspeti cu totul deosebiti, 27 de copilasi de la gradinita GAN EDEN - gradina raiului. Unul mai mai dragalas decat altul, vioi, veseli au venit la bunici sa le arate ce au invatat.
         Ne-au prezentat un program foarte variat, coruri,dansuri miscari de aerobic,etc. Michelle, Linda, Bianca, Emma, Michael au doar 2 ani, altii insa sunt mari, au trecut de 5 ani. Toata lumea rade, canta si danseaza si noi printre ei. 
         . De pilda, au cantat Cate unul pe carare, Huga, huga - in ebraica, Fly my butterfly - in engleza !
         In pauza Clara, Alexandra, Lia au facut numeroase desene colorate pe asfalt. Tudor a desenat tricolorul Romaniei, steagul Israelului si cel al Angliei. Ayana, Sarah Iudit si altii au preferat sa se dea in leagan.
         Probabil va intrebati cum de am retinut atatea nume ? Foarte simplu. Toti copilasii purtau tricouri albe avand pe piept sigla gradinitei, iar pe spate numele lor si numarul de telefon de la Gan Eden. O masura de precautie daca vreunul se rataceste de grup.  Nu s-a intamplat niciodata, dar prudenta este mama intelepciunii.
          Am discutat multe cu ei si am aflat ca de Ziua copilului au fost in Parcul Tineretului, merg adesea si in alte parcuri, au vizitat diverse muzee din Capitala, au fost chiar si la Institutul de fizica  pamantului. 
           Am luat pranzul impreuna, care la masa in foisor, care la iarba verde pe o patura. Toti au mancat foarte frumos si am remarcat ca la inceput au intins palmele, iar o educatoare le-a dat cu un spray desinfectant. O lectie concreta de igiena.
           Ne-am despartit cu imbratisari si ne-au promis ca vor reveni.
           Am continuat sa discutam indelung despre micii nostri prieteni. Cu totii, domnul Cotnareanu, domnul si doamna Saler, doamnele Dorotea, Iudit, Mihaela, Pusa, Rene, Veronica au avut cuvinte de apreciere si admiratie. Copilaria noastra s-a desfasurat cu totul altfel.
            In final sa consemnam numele directoarei, Dalia Golda, principala animatoare, mult indragita de copii, precum si al educatoarelor Monica Anghelescu, Alina Stoian, Ana Nedelea, Mirona  Barla si celelalte insotitoare, tot respectul. 
            Speranta noastra intr-o lume mai buna prinde contur. 
                  Bravo GAN EDEN !                
         
   
         

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire