VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 10 noiembrie 2009

ALTE ACTIUNI CULTURAL - EDUCATIVE

Am facut o scurta prezentare a programului nostru saptamanal permanent de activitati cultural educative , dar aceasta este numai o mica parte din actiunile de socializare si recreiere pe care le desfasoara serviciuul de ergoterapie si geriatrie . Unele au caracter singular altele au loc cu repetitie Sa le trecem in revista :
- am avut placerea sa vizionam la noi la camin , un recital de cantece si dansuri evreiesti prezentat de Maia Morgenstern si am avut o intalnire de taifas cu actorul Mitica Popescu ; deasemenea am avut ca oaspeti actori de la TES , Rudi Rosenfeld ,Mihai Ciuca , Roxana Gutman si altii .
- am participat la concerte din cadrul Festivalului George Enescu , la un concert oferit de Conservatorul de Muzica din Giurgiu ; deasemenea am luat parte la un concert dat de trubadurii David Borza din Israel si Nicu Alfantis ; am primit in vizita la noi la camin pe pianistul si
chitaristul Radu Captari , pe interpretul Finckelstein Mustata , o formatie muzicala din Budapesta , Organizatia Amicii Operetei , precum si taraful de muzica populara din Clejani ; se organizeaza la noi frecvent auditi imuzicale cu melodii de alta data .
-am petrecut ore de mare incantare in compania dnei. dr. Mariana Stoica fost ambasador al Romaniei in Israel , presedinta a Asociatiei Romania - Israel .
- am vizionat diferite spectacole la Teatrul Evreiesc de Stat si la JCC in Popa Soare .
- am primit vizita micilor si talentatilor cantareti si dansatori de Scoala Lauder , a unei formatii de dansuri moderne din Israel si a formatiei dedansuri israeliene Hora
- am fost de mai multe ori la Muzeul Satului precum si la Muzeul de Istorie a Evreilor din Romania
- sa amintim ca avem o biblioteca ( responsabili Avram Radulescu si Lidia Fonea - rezidenti ) precum si faptul ca primim zilnic ziare si reviste .
- cand sunt zile frumoase facem plimbari prin parcurile Capitalei Herastrau , Bazilescu,Cismigiu ,Tineretului ,Gradina Botanica
- am facut excursii si in afara Capitalei la Snagov la Manastirea Cernica la Targoviste - Brasov - Cristian .
- Am partipat la sejururi de 7 - 10 zile la casa de odihna a FCE de la Cristian
- un prilej de mare bucurie il reprezinta sarbatorirea in fiecare luna a rezidentilor nascuti in luna respectiva ; totul se petrece ca la carte cu daruri cu muzica cu sampanie cu tort .Cu fast deosebit i-am sarbatorit pe colegii nostri Medi Dinu si Haim Cohn cu ocazia implinirii varstei de 100 ani .
- un alt prilej de mare bucurie il reprezinta vizitele pe care ni le fac periodic voluntarii FCE condusi de Silviu Horn si Monica Lazarescu care vin totdeauna cu bratele incarcate si cu surprize muzicale
- trebuie sa amintesc cu mare placere ca suntem invitati permanenti la Onig Sabat in Popa Soare
Dupa cum vedeti avem activitati si actiuni foarte variate , pe toate gusturile si va asigur ca ar fi si altele pe care ar fi meritat sa le amintim .
Toate aceste activitati si actiuni au un efect benefic pentru noi cei de la camin.Contribuie la mentinerea unui moral ridicat si la depasirea mai usoara a problemelor firesti legate de batranete .Pentru tot si pentru multumim din toata inima Federatiei Comunitatilor Evreiesti ,dlui. director Perrotta Gaetano, dnei. Rodica Dumitrache organizatoarea si animatoarea acestor actiuni mereu in cautare de noi initiative ,drei. Irina Predutoiu care ne ajuta cu culegerea si editarea unor informatii de pe internet si asigura proiectiile de film si desigur soferului Marian
Enache "comandantul" microbuzului nostru care ne transporta in siguranta la diferitele destinatii .
Tuturor prinosul recunostintei noastre !

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire