VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 2 noiembrie 2009

M I E R C U R I

Reluam relatarile despre activitatea cultural educativa de la Caminul Rosen. Daca astazi e miercuri in program apare "Doamna Sasa si invitatii ei".
Primim vizita a diferite personalitati, oameni de cultura, literati sau activisti sociali care au foarte multe de povestit. Sunt oameni cu un trecut memorabil, care s-au facut remarcati prin contributii deosebite in domeniul lor de activitate, dar si martori pretiosi ai unor evenimente de seama din istoria tarii noastre. Acestia fac in fata noastra expuneri pe diferite teme sociale, culturale, economice sau politice, interne si internationale. Ne relateaza despre oameni de seama - de ieri si de azi - sau despre evenimente la care au luat parte, de-a lungul timpului. Unii dintre ei, creatori de arta, ne citesc din operile lor editate ori in stadiu de creatie.
De fiecare data ii ascultam cu mare atentie si interes, totdeauna avem intrebari si comentarii dar mai ales amintiri din viata noastra proprie legate de acele personalitati si evenimente in discutie.
Dar cine este doamna Sasa? Mai exact doamna prof. dr. ing. Sasa Ionescu?
Originara din Bucovina (despre care ne vorbeste mereu cu multa dragoste), doamna Sasa a avut parte de o viata foarte zbuciumata. O viata bogata in realizari deosebite pe plan profesional si social dar marcata de suferinte grele in special in perioada cand a fost deportata in Transnistria. Ne-a relatat fapte cutremuratoare din acele timpuri. Fire energica, perseverenta, combativa este gata oricand sa ajute pe cineva in nevoie. Vine de ani buni la noi, cu regularitate si mereu are ceva de completat cu amintiri personale in special cand vine vorba despre Israel unde a calatorit de multe ori.
Cine sunt invitatii doamnei Sasa?
Ne facem o placuta datorie de a aminti o parte din ei. Ordinea este absolut aleatorie: ing. Otto Adler, supravietuitor dela Auschwitz, prof. dr. Voinea, dr. P. Ciobanu, dr. Mirjam Bercovici, Anette Vainer (sotia presedintelui FCE), av. Iulian Sorin, poetii Felicia Mohr si S. Tauberg, regretatul scriitor Horia Arama, ing. L. Tendler, dramaturgul Octavian Sava, publicistii dr. Aurel Storin, Vladimir Pana, dna. Maxim dela Muzeul de istorie a evreilor din Romania, dnele. Avadic, Tutui (fosta deportata in Transnistria), Sandra Segal si multi, multi altii.
Avem sentimente de adanca recunostiinta pentru toti acesti distinsi oaspeti si pentru doamna Sasa Ionescu animatoarea, argintul viu, acestor intalniri deosebit de atragatoare.
Va asteptam mereu cu toata dragostea.
PS. Va multumesc stimati David, Kostea, Monique, Ioana, Delia, Sivia, Bianca, Silvian si Anonim pentru felicitari si cuvinte de incurajare. Ma voi stradui sa nu dezamagesc... prea mult.

Etichete:

2 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

FELICITARI PENTRU ACEST INTERESANT BLOG, PENTRU MINE ESTE O MARE PLACERE SA CITESC ACEST MINUNAT BLOG.
fELICITARI DOMNULUI POPMPILIU, DOAMNEI ARDELEANU SI TUTUROR BUNICUTILOR NOSTRI ADOPTIVI!
FELICITARI SI ACESTEI ECHIPE MINUNATE CARE SE OCUPA DE REALIZAREA BLOGULUI
VA FELICIT SI NE INTALNIM DUMINICA, 08.11.2009, ORA 10,00, CAND O SA VENIM CU VOLUNTARII IN VIZITA

SILVIAN HORN&ECHIPA DE VOLUNTARI SA ADOPTAM UN BUNIC

3 noiembrie 2009 la 03:34  
Blogger david a spus...

Multumesc Silvian! Ti-am scris si pe Facebook inainte sa citesc comment-ul. ne vedem duminica!

3 noiembrie 2009 la 13:53  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire