VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 18 noiembrie 2009

A S T E P T A R I , A S T E P T A R I . . .


Cum se schimba omul!
Deruland - acum la batranete - filmul vietii mele, am bagat de seama ca el se constituie dintr-un lung sir de asteptari. Asteptari privind producerea unor evenimente pe care le-am dori sa aiba loc cat mai rapid, fara nici o intarziere.
De exemplu, adolescent fiind, eram in curtea liceului unde am dat bacalaureatul si ASTEPTAM CU MARE NERABDARE sa se afiseze rezultatele.
Alta data, mai tarziu, eram la o maternitate unde ASTEPTAM CU MARE NERABDARE ca sotia mea sa nasca.
In sfarsit au trecut anii si am fost pensionat, acum ASTEPTAM CU MARE NERABDARE sa vina postasul cu pensia.

Si in prezent din nou sunt in asteptare. Ce mai astept acum? Astept... sfarsitul inevitabil pentru fiecare din noi, ca doar nu suntem nemuritori. Numai ca de data aceasta nu mai sunt deloc, dar chiar deloc... nerabdator!

Etichete:

2 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Ganduri,
Am avut ocazia sa vad cum sunt tratati oamenii de varsta a treia in afara tarii si stiu cum sunt tratati pensionarii in tara .Facand aceasta comparatie am ajuns sa am un gust amar.. Asa ca am avut o surpriza extrem de placuta sa vad ca si in Romania mai sunt institutii care cauta sa se apropie de cele din occident unde nu esti tratat ca un muribund in asteptare ,ci ca un OM care are nevoie si de relaxare, activitati deconectante, de muzica, de ras..pentru a uita de batranete, de medicamente si de durere. Am simtit ca a acest blog apare ca o raza de soare printre nori, sau ca un curcubeu dupa ploaie, ca este plin de sensibilitate,suflet,maturitate,experienta de viata,respect pentru cei prezenti si pentru cei ce nu mai sunt printre noi. Avem aici un exemplu demn de urmat si o lectie de viata utila tinerilor( care deja participa activ si ajuta la organizarea si desfasurarea activitatilor ).
Toata lumea stie ca batranetea inseamna durere, medicamente, nopti de insomnie, regimuri alimentare, boli,..regrete si multe altele..toti batranii vorbesc numai de asta.. asa ca am apreciat ca o boare de primavara acest blog care prezinta lucruri legate de’ varsta a patra’ imbinate cu activitati,amintiri,actiuni culturale menite sa mai indulceasca batranetea..Este o arta sa stii sa imbatranesti frumos si sa apreciezi pe cei care te ajuta sa faci asta.. Daca toate activitatile prezentate au loc saptamanal sau periodic cei care le organizeaza sunt de felicitat.. si un exemplu demn de urmat

18 noiembrie 2009 la 03:51  
Anonymous ivory a spus...

De ce spui ca astepti acum sfarsitul? De ce il astepti acum? Inainte tot spre sfarsit mergeai, atunci de ce nu-l asteptai?
Nu astepta sfarsitul, lasa-l sa vina pe neasteptate, asa cum merita.

4 decembrie 2009 la 02:46  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire