VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 22 decembrie 2009

O MICA ANIVERSARE - O MARE RECUNOSTINTA

O poveste frumoasa s-a nascut in cadrul proiectului social - cultural pe care il desfasoara la Caminul nostru , un grup de tineri actori si regizori absolventi ai UNATC.
Era pe la sfarsitul lunii septembrie .Tinerii nostri prieteni David si Kostea ( cred ca suma varstelor lor reprezinta cam jumatate din varsta mea ) mi-au propus sa infintam un blog . Am acceptat imediat , desi stiam prea putin ce inseamna aceasta .
Zis si facut . In ziua de 29 septembrie - dupa ce mi s-a facut instruirea necesara - a plecat si primul mesaj pe blogul " VARSTA A PATRA " . De fapt nu a fost un mesaj adevarat ci suna ca
un fel de proba de sunet la microfon si continea o singura fraza : " A fost odata ca niciodata , ca daca n-ar fi nu s-ar povesti " Asa a inceput totul , ca orice poveste veritabila .Evenimentul s-a produs in prezenta si cu sprijinul celor doi amici.Dar primul mesaj adevarat , transmis de mine independent , a plecat abea dupa cateva zile si se intitula " De ce ". Explicam atunci de ce am creat acest blog, ce inseamna el pentru mine si ce asteptari am de la el .
Zilele acestea avem o mica aniversare .S-au implinit 80 de zile de la nasterea blogului si pot sa spun ca rezultatele sunt mult peste asteptari .Am transmis 27 de mesaje si am primit 58 de comentarii incurajatoare de la diversi prieteni virtuali din tara si de peste hotare.Macar unul dintre aceste comentarii doresc sa-l citez , desi el exprima o banuiala in privinta mea .Se intituleaza "IS THIS IT ? ". Printre altele autorul scrie " imi arat aprecierea fata de un scris curat si tanar pe care-l practicati. De aceea am oarecari dubii referitoare la autorul real al blogului " . Desigur o asemenea indoieli imi fac mare placere si ii multumesc sincer corespondentului meu pentru ele Il asigur insa ca sunt nascut la 2 mai 1919 si deci am trecut binisor peste 90 ani.Cat priveste stilul si continutul mesajelor mele ...fac si eu ce pot... inca Precizez ca am invatat sa lucrez la calculator aici la Camin, in urma cu vreo 3 ani Adaug ca un numar de 39 de persoane si-au manifestat dorinta de a urmari permanent blogul VARSTA A PATRA .
Cine ar fi crezut !
Dar povestea nu se opreste aici .Ea cuprinde si alte episoade demne de amintit .O ziarista de la revista Capital afland de blog a venit sa stea de vorba cu mine si rezultatul a fost ca aparut un lung articol cu titlul magulitor : "CEL MAI BATRAN BLOGGER DIN ROMANIA "Daca o fi adevarat ! Stirea a fost preluata si de postul de radio Guerilla
Si mai avem o continuare . De curand am fost foarte impresionat de interesul manifestat de dl. Attila Guyas -seful DASM- cu ajutorul caruia am primit o donatie de la Joint 2 computere de ultima generatie WINDOWS VISTA Home Premium cu Touch Screen . Cu asemenea aparatura performanta sa tot trimeti mesaje pe blog .
Marturisesc ca toate aceste intamplari m-au coplesit pur si simplu si imi fac o datorie de onoare sa exprim marea mea recunostinta fata de toti . Felicitarile , indemnurile si sprijinul primit ma determina sa promit ca si in continuare voi relata pe blog ,despre viata noastra la Camin , despre gandurile noastre si despre actiunile cultural - educative ce se desfasoara aici cu scopul de a ne asigura o batranete linistita , activa, un trai decent, demn si un pic de buna dispozitie .In acelasi timp ne vom stradui sa largim cercul celor ce beneficiaza de avantajele internetului .
Inchei aceste randuri despre blogul " VARSTA A PATRA " si doresc sa subliniez ca daca totul a inceput ca o poveste cu a fost odata ...sunt fericit ca astazi fac si eu parte din aceasta poveste minunata .


.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire