VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 8 martie 2010

NE- AM SIMTIT IAR TINERI





Poate ca o sa va mirati, dar aflati ca si noi la Camin am sarbatorit cum se cuvine Ziua Martisorului 1 martie. Si ca mirarea dvoastra. sa fie totala va informam ca am facut-o cu mare voiosie si antren. Ca si altadata "vinovati" au fost din nou tinerii nostrii prieteni, de data asta, Paul si Monica. Plini de verva si imaginatie ne-au oferit un spectacol de cantece si dansuri, care, o spun cu toata sinceritatea, ne-a entuziasmat. Totul s-a petrecut in salonul galben, decorat cu ghirlande de hartie colorata si baloane de toate culorile. La inceput, ca de bun venit, oaspetii nostri dragi au oferit doamnelor cate un ghiocel - semn ca a venit primavara. Bineinteles pe buzele tuturor au aparut zambete si fruntile s-au descretit. Toata lumea astepta urmarea. Care a aparut sub forma unei formatii muzicale cu o vestimentatie si un stil de interpretare haios.
Este vorba de un chitarist, un clarinetist, si o interpreta vocala. Ne-a atras atentia de la inceput cea de a patra componenta a formatiei, o fata foarte simpatica ce canta la un instrument ciudat pe care nu l-am mai vazut niciodata. Domnisoara tinea cu mana stanga o placa cu niste clape ca la pian, iar cu dreapta lovea claviatura. De placa era legat un tub din fibre plastice in care tanara sufla cu tarie. Un fel de combinatie intre acordeon si cimpoi. In orice caz suna foarte frumos.
Ni s-a oferit un program pe cinste. Muzica de toate felurile si pentru toate gusturile pe care am ascultat-o cu mare bucurie. Pe masura ce atmosfera se incalzea, urmand exemplul prietenilor nostri dar si al membrilor formatiei care dansau pe rand ne-am prins si noi la dans. Dar ce dans! Care solo, care in duet sau in hora, cum se pricepea fiecare mai bine. Si pentru a asigura o participare generala, prietenii nostri au impartit niste esarfe de matase multicolore: rosu, verde, mov, galben, pe care toata lumea le flutura, atat cei ce dansau cat si cei care sedeau in fotolii sau in scaune cu rotile. Atmosfera a devenit incendiara. Parca eram la o discoteca cum am vazut la televizor.

In prim plan printre dansatori am remarcat pe doamnele Iudith, Nedelcu, Iacob, Angelica, precum si pe Tudorica, Marius si multi altii.

Ca intotdeauna animatoarele principale au fost dra. Irina si dna. Rodica; datorita lor nimeni nu a ramas in afara petrecerii.

In conditiile acestui adevarat bal, oaspetii nostri minunati ne-au invatat niste pasi noi, dansuri moderne care ne-au antrenat pe toti.

Clarinetistul si-a dovedit talentul si in alt domeniu al artei, cel al teatrului de papusi. Cu multa maiestrie a manuit o mica papusica din lemn care dansa cu multa gratie alaturi de noi.

Sa adaugam ca intregul spectacol a fost filmat de prietena noastra Cinty discreta si sensibila ca totdeauna.

A fost o zi de care ne vom aminti mereu cu mare placere. Ne-am simtit cu totii mai tineri.

Va multumim din suflet dragii nostri prieteni!

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire