VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 25 noiembrie 2011

MOMENTE EMOTIONANTE

De cativa ani a devenit o frumoasa traditie ca in fiecare miercuri sa primim vizita la Camin a prof. univ. dr. ing. Sarina Ionescu de la B'nei B'rith - doamna Sasa , cum o cunoaste toata lumea -precum si a invitatilor domniei sale , personalitati de seama care ne prezinta expuneri , pe teme variate , de interes general. Am avut astfel ocazia sa ne intalnim cu ambasadori , scriitori , istorici , medici ,ingineri , muzicieni , etc.care ne-au incantat prin competenta lor si prin forma de prezentare interactiva .Uneori a fost vorba de supravietuitori ai lagarelor de exterminare a evreilor , care vorbindu-ne despre suferintele indurate , au trezit in noi amintiri triste din perioada legionaro-antonesciana .Totdeauna expunerile dau loc la numeroase intrebari ,
comentarii si dezbateri aprinse .In aceste conditii este lesne de inteles ca intalnirile de miercuri sunt asteptate de fiecare data cu mare interes .
Ultima miercuri , 23 noiembrie 2011, a constituit o intalnire cu totul aparte .Invitatul Ianovici Aurel si-a facut o intrare plina de solemnitate imbracat in uniforma de colonel ,in tinuta de gala , cu fireturi aurii ,pe pieptul sau stralucind insigna Academiei Militare , precum si 4 randuri de barete de decoratii .Inalt , impunator ne-a adresat cu prietenie "buna ziua !" Impresionat puternic de aceasta aparitie, parca imi venea sa sar in picioare , lipind calcaile si sa strig cu glas tare, ca odinioara in anii de militarie : "sa- traiti - domnule - colonel !"
Sa mentionam ca oficiul de moderator al discutiilor l-a indeplinit - cu multa gratie - doamna
Voinea , o veche prietena a Caminului nostru .
Domnul colonel , avand o tinuta dreapta de vechi militar , dar cu o voce calda , sfatoasa , ne-a vorbit despre intamplari din viata sa si a familiei sale , care nu au fost lipsite de momente deadreptul tragice . Cuvintele sale ne-au afectat adanc , tinand seama ca fiecare dintre noi a simtit pe propria-i piele situatii similare in anii persecutiilor rasiale .
Despre cariera militara a domnului colonel stau marturie cele 11 decoratii care i-au fost acordate , de care el este foarte mandru , pe buna dreptate .Si trebuie sa adaugam ca anul trecut a primit o noua distinctie foarte onoranta .Pe diploma respectiva scrie textual : Ministerul Apararii Nationale dorind a rasplati meritele domnului Ianovici Moisa Aurel in semn de inalta pretuire pentru contributia remarcabila la ridicarea prestigiului Armatei Romane , a
rezultatelor deosebite obtinute si a inaltului profesionalism dovedit in intrega cariera , cu prilejul Zilei Tanchistului confera EMBLEMA DE ONOARE A ARMATEI ROMANIEI .
Un document emotionant , exemplu convingator despre patriotismul evreilor fata de tara in care s-au nascut .

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Masaj erotic Bucuresti a spus...

frumos, o cariera de invidiat

16 decembrie 2011, 06:35  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire