VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 24 noiembrie 2011

O NOUA INITIATIVA

La inceput au fost doar trei , numele lor : Sara , Stefan si Nae . Trei , Doamne si toti trei ...foarte simpatici .Ne-au fost prezentati de catre David ca un grup de tineri artisti plastici constituiti in "Biroul Melodramatic " care , afland de actiunile de socializare , cultural- educative ce se desfasoara la Caminul Rosen , doresc sa colaboreze cu noi , in cadrul "Centrului de Arta Comunitara varsta 4 ".
Zis si facut .Am stabilit o prima intalnire peste 2 zile .Tinerii au fost foarte punctuali , dar acum erau peste 10 persoane si erau insotiti de Monica si de Katia .Au venit incarcati cu tot felul de brosuri ,pliante ,postere , mai multe suluri groase de hartie de desen , precum si zeci de pixuri , creioane colorate , carioca , ma rog o dotare impresionanta , pentru o activitate laborioasa .
Sa mentionam ca desi era sambata -deci zi libera -a venit si Rodica Dumitrache ; nu se putea sa lipseasca tocmai ea , de la debutul unui nou proiect .
Ne-am instalat la mai multe mese in salonul albastru , cunoscut pana acum ca un loc unde rezidentii nostri participa la desbateri aprinse pe probleme diverse , la vizionari de programe tv. sau la pasionante partide de remi .De data asta s-a transformat intr-un veritabil atelier de pictura .
Ni s-a distribuit un desen care reprezenta o femeie care isi incorda muschii si ni s-a cerut sa propunem o legenda la acest desen , care sa-l transforme intr-un poster publicitar .Eventual sa desenam noi niste postere .De asemenea ni s-a cerut sa exprimam in scris diferite ganduri legate de traiul la Camin, de experienta noastra de viata , despre batranete , etc.
Sub indrumarea directa a noilor nostri prieteni ne-am pus pe treaba : Medi , Eva ,Iudith, Tina , Margareta , Dorotea , Valli , Marius , Sorin ,Lazarica si multi altii . Am cautat idei cat mai originale , mai indraznete , am desenat , am colorat , am scris , am umplut numeroase pagini .
Nici nu credeam ca avem printre noi atatia "artisti plastici " !
La un moment dat , mare surpriza ! Afland ca doamna Medi implineste luna viitoare 103 ani , Nae i-a facut pe loc portretul , foarte reusit .Un splendid gest de omagiu si respect fata de venerabila nostra colega .
Dar adevarata surpriza de abia urmeaza .Doamna Ardeleanu Iudith -nu se putea ca ea sa ramana mai prejos -a facut la randul ei portretul lui Sara , pe care noua noastra prietena l-a primit cu mare bucurie . Acum , asupra valorii acestei lucrari se vor pronunta specialistii .Personal , n-as jura ca portretul nu seamana cu originalul . In orice caz Iudith a scris cu litere mari "she is Sara " ( ea este Sara , in englezeste ).Asta ca sa elimine orice indoiala .Sa precizam ca Sara este din Germania si ca se intelege cu prietenii ei folosind limba engleza .
Lasand la o parte gluma , consideram ca portretul reprezinta o expresie a sentimentelor de simpatie pe care le avem fata de noii nostri prieteni .
Asteptam cu mare placere continuarea acestei initiative - care dupa cum se vede - a inceput promitator .

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Domnule Pompiliu,
Va scriu doar pentru a-mi exprima admiratia pentru entuziasmul cu care dumneavoastra si colegii rezidenti ne-ati primit si ati raspuns initiativei de a lucra impreuna. A fost o reala placere, salutari tuturor,
Daiana Anghel

27 noiembrie 2011 la 12:39  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire