VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 19 iunie 2011

CAMINUL ROSEN , PREZENT !



Tinerii nostri prieteni David , Mihaela , Monica ,Paul si Katia sunt inepuizabili .
Abea au anuntat oficial creierea Centrului comunitar de arta la Caminul Rosen care isi propune sa devina un spatiu - pilot pentru institutii similare - ca a si aparut o noua initiativa interesanta .
David impreuna cu cu prietenul sau Vlad Petri - artist vizual -ne-au propus sa creiem un cerc de arta fotografica .
Au inceput cu o serie de expuneri despre istoria fotografiei , despre miza si telurile unei fotografii .Ne-au prezentat apoi filme documentare despre arta fotografica . Am inteles ca Vlad este o ilustratie vie pentru posibilitatile nelimitate pe care le ofera aceasta arta .Desi foate tanar el are o bogata experienta in domeniu pe care a capatat-o atat in tara cat si peste hotare in SUA si in Asia , in special in Orientul Mijlociu . A avut expozitii personale si a participat la expozitii de grup .Evident a avut multe de povestit .
Dar prietenii nostri aveau planuri mari cu noi , nu numai sa ne spuna povesti .Au facut rost de aparate foto , celebra marca Kodak si ne-au instruit cum sa lucram cu ele .Primele poze le-am facut impreuna cu ei , apoi ne-au indemnat sa ne incercam puterile singuri .
Si uite asa in urmatoarele 2 saptamani Iudith, Eva, Tina, Eschenazi, Fonea, Marius, Lazarica, Sorin, Simi s-au transformat in fotoreporteri dornici sa surprinda pe pelicula momente din viata noastra de zi cu zi .Sa mentionam ca ni s-a alaturat si dna. Rodica ,ea constituind un exemplu mobilizator pentru toti .
S-au facut mai intai poze reciproce ,ca amintire de la cercul de arta fotografica . Au fost fotografiati apoi alti rezidenti , fie in camera sau la masa .Cel mai cautat loc a fost parcul Caminului unde fiecare a prins un colt pitoresc pe alei , intre flori sau in leagan .
Din toate aceste fotografii , prietenii nostri au realizat un film documentar care a cuprins si impresii ,explicatii si comentarii pe care fiecare dintre noi le-a facut in legatura cu pozele personale .A fost si instructiv si interesant .
Filmul a fost intitulat sugestiv "Caminul Rosen , prezent ! "si ne-a bucurat foarte mult .Sa recunoastem ca apluzele care au incheiat rularea filmului ne-au umplut inimile de mandrie .Am facut si de data asta o treaba buna .
Dragi prieteni va multumim cu sincera recunostinta !

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire