VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 18 iunie 2013

SEJUR PE LITORAL


Un adevarat act de curaj ! Am fost pe Litoral in luna iunie, caracterizata de obicei ca o luna ploioasa,deci nu prea favorabila pentru un sejur la mare.Anul acesta nu a facut exceptie.Ploi torentiale, vijelie, grindina, viituri, inundatii in toata tara, inclusiv pe Litoral. Dar...in perioada 3-9 iunie, la Eforie Nord unde am fost noi,vreme frumoasa, cer senin, soare stralucitor, Multumim din inima Celui Atotputernic,  felicitari organizatorilor pentru alegerea inspirata a datei sejurului.
Totul a fost minunat ! Cazare excelenta, ospitalitate desavarsita ,iar masa ,chiar exceptionala.
Pe parcursul celor 7 zile, programul a cuprins momente de relaxare,distractive dar si multe momente instructive.Vineri seara - la Oneg Sabat, de pilda,  am primit vizita dr.Hari Kuller, care a facut o demonstratie impresionanta de eruditie in iudaism. Am ascultat si lecturi pe diferite teme, urmate de discutii foarte interesante.Au avut loc de asemenea  2 excursii cu autocarul la Nisipurile de Aur din Bulgaria si la Mamaia.
In ce ne priveste pe noi cei de la Camin, Doroteia Weissbuch, Sorin Steinberg, Lazarica Grumberg, Segiu Avram si Pompiliu Sterian, am fost tratati cu mare atentie si ne-am simtit ca in familie. Dealtfel am intalnit numerosi prieteni de la JCC, Suzana Moscovici, Boris Galanter cu sotia, Hari Schubert, familia Katz,etc.Bucuria a fost reciproca.
Sa mentionam ca la buna dispozitie generala , am contribuit si noi, prezentand cateva actiuni din cele pe care le organizam la  Camin.
Mai intai a fost un test psihologic : " Sunteti o persoana optimista sau un om pesimist ? " Pe baza raspunsurilor la o serie de intrebari, fiecare a aflat daca face parte - asa cum se spune in popor -din categoria celor care vad jumatatea plina a paharului sau dintre cei care totdeauna vad, numai jumatatea goala.  Am efectuat si un test de cultura generala. Cei de fata au fost invitati sa raspunda la o gama larga de intrebari din literatura, muzica, arte plastice, geografie, istorie si multe altele.Participantii au dat dovada de cunostiinte  remarcabile in domenii atat de variate.Ambele teste au starnit interes si au fost apreciate.
Pe scurt a fost un sejur peste asteptari si  permanent a domnit veselia. Ca urmare se cuvine sa adresam multumiri lui Sanda Wolf - responsabila taberii - un om energic, bun organizator, care stie sa creieze in jurul ei, voie buna.
Totodata, sa exprimam recunostiinta noastra si lui Rodica Dumitrache care ne-a insotit , ne-a ocrotit, as zice chiar, ca ne-a rasfatat, indeplinind astfel o sarcina de mare raspundere incredintata ei de Gaetano Perrotta, directorul Caminului nostru.
Personal am totusi si o nemultumire.Am supraincarcat valiza mea  cu bagaje, carand inutil... un fas de culoare bleumarin, pe care nu l-am folosit niciodata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire