VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 17 ianuarie 2014

MICI OASPETI - MARI BUCURII

   

 Pentru noi oamenii in varsta, copiii sunt o mare bucurie, ei reprezinta viitorul, pe care dorim sa le fie cat mai fericit.
    Legat de aceasta, anul  2014  a debutat cu o surpriza foarte placuta pentru rezidentii Caminului Rosen. Am primit vizita unui grup de vreo 30 de ingerasi  cu varsta intre 4 si 6 ani, de la Scoala Lauder Reut. Dragii nostrii oaspeti au venit la bunicuti,  sa le ureze la multi ani.  Nici nu am stiut ca avem atatia nepotei si atat de chipesi. Sa ne traiasca !
    Micii nostrii oaspeti au fost adorabili, comportandu-se foarte degajat. Ne-au intins mana, s-au prezentat : David, Carina, Pietro, Horatiu, Eveline, Anastasia, Yam, si asa mai departe, dupa care ne-am imbratisat. In ochii multora dintre noi au aparut boabe de roua. Mi-aduc aminte, cand eram la varsta lor si aparea un strain, ma ascundeam dupa fusta mamei.
    Am petrecut in tovarasia copilasilor, cateva ore care ne-au incantat. Oaspetii, corul gradinitei de la Scoala Lauder Reut, ne-au prezentat un concert de melodii israeliene, idis si romanesti. In interpretarea lor, Hava Naghila, Sanie cu zurgalai si mai ales Shalom Aleihem   (sa fie pace pe pamant) au rasunat absolut emotionant. Aplauzele entuziaste ale asistentei au insotit permanent  prestatia micilor cantareti. Ca la orice manifestare muzicala de succes au  existat si doua soliste : Noa Darmon si May Abramovici.
      Trebuie sa recunostem ca profesorii de muzica Bogdan Lifsin si Rodica Doija au facut minuni !
    In final, am consumat impreuna numeroase bunatati si dulciuri aduse de micutii nostrii oaspeti.
    Este evident ca la Scoala Lauder Reut se desfasoara o activitate de formare si educare a tinerei generatii, cu rezultate de exceptie. Cunoastem dealtfel ca in ultimii ani absolventii Scolii Lauder Reut au inregistrat la bacalareat, performanta maxima : 100% reusiti.
    Exprimam deci admiratia si transmitem calde felicitari directoarei Tova Ben Nun Cherbis si intregului corp profesoral de la Scoala Lauder Reut, din partea rezidentilor Caminului Rosen. 
    Va multumim totodata pentru bucuria care ne-ati facut-o.    
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire