VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 12 martie 2014

GRADINA RAIULUI .

   Din nou oaspeti dragi la Caminul Rosen. De data este vorba de un grup de copilasi adorabili, in varsta de 5-6 ani, de la gradinita GAN  EDEN . Un nume inspirat pentru o copilarie fericita. Gan Eden inseamna in ebraica Gradina Raiului.
   Toti vioi, deloc intimidati ca se afla printre oameni mari, necunoscuti si extrem de prietenosi. Evident sunt rezultatele unui proces educativ organizat cu multa competenta.  Pe aceasta linie as consemna un moment simbolic. Aba,  o fetita foarte zglobie, cand a intrat in sala, ne-a trecut  pe toti in revista, cauta pe cineva -  apoi a alergat spre colega noastra doamna Emilia Bradatan pe care a imbratisat-o cu mare veselie, strigand " bunicuta mea". Doamna nu este bunica ei, dar cu ocazia unei alte vizite la Camin, s-au cunoscut si au desenat impreuna niste copaci cu frunze si flori colorate. Au ramas prietene si a declarant-o, in semn de dragoste, bunicuta ei.  Absolut emotionant !
   Ca de obicei, micutii oaspeti ne-au prezentat un program artistic cuprinzand cantece si recitari de poezii cu tema  "Mama, draga mama". Eram in preajm zilei de 8 martie.
   Corul  micutilor a trezit in inimile noastre amintiri de demult, iar versurile ne-au uns pe suflet. Anastasia Fometici, Maria Alexandra Puiu si Sophia Otobicu au dovedit un real talent. 
    In final copiii ne-au daruit fructe si dulciuri, noua spectatorilor, dar si celor care erau la pat in camere. 
   Sincere felicitari si multumiri, doamnei Dalia Golda - director si doamnei  Alina Stoian - educatoare, care i-au insotit pe micii nostrii prieteni.
   Prezenta lor ne face mare bucurie, de fiecare data !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire