VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 2 mai 2014

CAMINUL ROSEN PE PRIMUL LOC.

    
 
 
  Senzational ! Caminul Rosen pe primul loc la un eveniment artistic foarte important !         
  In perioada  28 aprilie - 4 mai  s-a desfasurat "ROMANIAN DANCE SWOWCASE " organizat de Centrul National al Dansului Bucuresti pentru promovarea dansului contemporan romanesc in Europa.
      In programul oficial, o pagina intreaga este rezervata spectacolului  "O istorie fizica" prezentat de Caminul pentru persoane varstnice "Amalia si dr.Moses Rosen" Cu siguranta, dintre cele 18 spectacole cuprinse in program, cel al Caminului Rosen se plaseaza pe primul loc... in ce priveste varsta medie a dansatorilor - intre 56 si 95 de ani.
      Spectacolul nostru realizat sub indrumarea unor nume consacrate in domeniu, atat in tara cat si peste hotare, precum  : Carmen Cotofana, Madalina Dan, Paul Dunca si Mihaela Dansc. El a fost indelung aplaudat, mai ales pentru varietatea dansurilor prezentate : pantomima, balet clasic, vals, tangou, hora, sarba si chiar hip hop. N-a lipsit nici "perinita". Doroteia Weissbuch, Eva Szemler, Iudit Ardeleanu, Marius Armasu, Mihaela Birlegi , Margareta Eschenazi si Pompiliu Sterian au demonstrat clar ca ...in tinerete au avut reale calitati.
      In final, a dansat toata lumea : rezidentii, mentorii nostrii in ale dansului, formatia muzicala si numerosi spectatori. 
      "Varsta 4", proiect generos de arta comunitara initiat de David Schwartz, Mihaela Michailov, Monica Marinescu, Paul Dunca si Katia Pascariu -  care functioneaza la noi de 5 ani se dovedeste inepuizabil.
      Un mic secret : exista un proiect pentru un nou spectacol .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire