DIFUZAREA PRESEI (4)
Pentru eliminarea cazurilor de colete pierdute, am propus urmatoarele schimbari in difuzarea ziarelor, care au fost aprobate si implementate in intrega tara.
1. Sacii de hartie sa fie inlocuiti cu saci de panza, refolosibili.
2. Sa se renunte la eticheta adresa, care genera cele mai multe reclamatii
3. Fiecare ziar sa fie ambalat intr-un sac de alta culoare, albastru, rosu, negru, etc.
4. Sa se renunte la sacii standard de 100 si 300 exemplare, toti sacii standard sa aiba 200 exemplare.
5. La plecare, lucratorul de pe vagonul postal primea un tabel cu numarul de saci din fiecare culoare ce trebuiau descarcati la statiile de pe parcurs. El aseza sacii in vagon, pe culori si avea grija sa pregateasca numarul de saci necesari, fara a mai cauta etichetele cu gara de descarcare.
S-a simplificat sistemul de lucru, s-a redus durata prelucrarii si s-a eliminat plimbarea coletelor ratacite. De asemenea, s-au obtinut importante economii datorita refolosirii sacilor.
A fost o realizare importanta mult apreciata si cu siguranta conducerea directiei generale a fost premiata... Personal am primit numeroase felicitari. Si ca sa fiu sincer, directorul general mi-a spus la un moment dat ca a propus ministrului sa mi se acorde o prima... dar probabil ca intre timp, banii s-au epuizat.
Ar fi nedrept totusi sa spun ca activitatea mea nu era apreciata. O dovada clara am avut atunci cand am implinit varsta de 63 de ani, termenul limita pentru iesirea la pensie si am facut cerere sa mi se intocmeasca dosarul prevazut de lege. Conducerea nici nu a vrut sa auda "dumneata poti sa mai lucrezi pana la 70 de ani ", mi s-a spus. Numai dupa ce am precizat ca nu mai vin la serviciu si daca nu voi primi pensia, raman raspunzatori cei care nu au intocmit dosarul... in 5 minute cererea a fost aprobata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire