VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 21 mai 2014

O INTALNIRE CARE M-A BUCURAT MULT

   Am scris despre modul cum noi cei de la Caminul Rosen am sarbatorit Lag Baomer. Am subliniat atmosfera de buna dispozitie si veselie care a domnit. Personal am avut un motiv de bucurie in plus. 
   Eram la JCC in Popa Soare, instalati confortabil in masina, asteptand sa se dea semnalul de plecare catre Padurea Cernica.
La un moment dat a intrat domnul Schubert si insotitoarea sa Anca. Domnul Schubert este un om in etate cu o statura impozanta si plin de vitalitate, in ciuda varstei. Din pacate domnia sa foloseste un baston alb, semn de recunoastere a celor nevazatori. L-am intalnit la numeroase actiuni ale FCER printre care si intr-o tabara la Cristian. La solicitarea Sandei Wolf sefa taberei, am organizat intr-o seara un concurs cu intrebari de cultura generala, asa cum facem mereu la Caminul Rosen.  Domnul Schubert s-a evidentiat raspunzand la numeroase intrebari din domenii variate. Categoric domnia sa este un om de cultura remarcabil.
   Cand cei doi au intrat in masina ne-au salutat, iar Anca dand cu ochii de mine a zambit si s-a adresat partenerului ei :
 - Domnule Puiu stiti cine este aici langa noi ? Un prieten de la Caminul Rosen, pe care l-am cunoscut la Cristian.  
Acesta a stat putin pe ganduri, apoi a spus :
 - Domnul acela care avea 94 de ani ?
 - Exact, domnul Pompiliu !
Placut surprins, am precizat ca am deja 95 de ani, dupa care domnul Schubert mi-a urat sa ating suta si sa-l invit si pe el la aniversare. Desigur ca i-am promis.
   Va rog sa retineti tonul glumet si optimist al domnului Schubert, care ar trebui sa fie un exemplu de urmat.
   Aceasta intalnire  a fost pentru mine o mare bucurie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire