VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 15 iulie 2014

CRISTIAN 2014

     
       A fost un sejur minunat ! La Centrul de instruire si recreere de la Cristian.
      Odata in plus s-a dovedit ca DASM, JCC si Sanda Wolf au calitati de organizatori, exceptionale.
      Cand am plecat din Bucuresti era o zi frumoasa cu cer albastru si soare stralucitor. Eram foarte veseli. Cand am trecut de Breaza, pe la Comarnic, cerul s-a intunecat si s-a dezlantuit o ploaia torentiala. Stergatoarele de parbriz abea mai faceau fata. Veselia noastra s-a cam risipit.  Cand - sa vezi si sa nu crezi -  dupa Predeal si Paraul Rece, la vreo 7-8 km. de Cristian...cer senin, nici urma de ploaie. O insula de verdeata si lumina.  Asta da organizare !
      Ospitalitate desavarsita,cazare, masa, la inaltime. Grupul nostru al celor de la Caminul Rosen am fost primiti cu mare cordialitate.  Iosette Maidanek, Mihaela Birlegi, Margareta Eschenazi, Constantin Bradatan, Sergiu Avram si subsemnatul am fost incantati. Am fost insotiti de Lucretia Lunea asistenta medicala care s-a ingrijit sa respectam intocmai recomandarile medicale primite la Bucuresti.
      Am avut parte de un program variat, foarte interesant.  Multe ar fi de mentionat.
      Intr-una din zile am primit vizita lui Tiberiu Roth, presedintele Comunitatii evreilor din Brasov, care ne-a vorbit despre evenimentele tragice care au loc in Israel. Un om foarte bine documentat
      In ziua urmatoare am fost in excursie la Brasov, unde am vizitat Sinagoga Neologica, un edificiu impresionant, monument istoric. Am luat apoi masa la restaurantul casher al comunitatii.
      Un moment da varf a fost Oneg Shabat pe care l-am sarbatorit sub bagheta doamnei Marga Trifu, cu mare veselie, conform traditiei.
      In alta zi am fost in excursie la Sambata de Sus, o regiune pitoreasaca, unde am vizitat o manastire ridicata de Constantin Brancoveanu, in sec. XVII.
      In ultima zi am avut foc de tabara. Ne-am simtit ca-n tinerete, leganandu-ne pe melodii Israelite.
      La plecare ne-am exprimat recunostinta fata de organizatori si am promis ca mai revenim.
    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire