VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 22 februarie 2015

INVITATIE ONORANTA.

     
 
 Rezidentii Caminului Rosen au fost invitati sa participe in perioada februarie-iunie la proiectul teatral si  educational "Platforma de teatru politic 2015", prezentand 2 spectacole : POST SCRIPTUM  SI CORP LA CORP  (6 reprezentatii). Este un proiect finantat de Norvegia, Islanda, Lichtenstein si Guvernul Romaniei.
        De regula, evaluarea unui  spectacol  se  face, in principal, pe 2 criterii. Unul,  respectiv calitatea mesajului pe care-l transmite spectatorilor. Celalalt, calitatea mijloacelor folosite pentru a face acel mesaj convingator. Adica jocul actorilor, regia, montarea, decorul, efecte de lumina, muzica, etc.
         In ce priveste spectacolele noastre as adauga si un al treilea criteriu, la fel de important, pe care l-as numi ...medical !!! ... caci este asemanator unei terapii medicale.Este vorba de efectul pe care spectacolul il are asupra noastra , a interpretilor. 
         Nu uitati ca suntem un colectiv de interpreti dintr-un Camin pentru persoane varstnice, cel mai tanar este la 2 pasi de 60 de ani, iar cel mai in etate are 96 ani. Dar am avut la unele spectacole si interpreti de peste 100 de ani. Este extraordinar ! Si are efecte extrem de benefice pentru sanatatea noastra spirituala... Avem un moral ridicat... ne simtim parca mai tineri... si suntem dornici de viata.
         In incheiere, un sentiment de adanca recunostinta fata de tinerii artisti voluntari care au reusit sa ne convinga ca la anii nostri, mai suntem capabili "sa ne dam in spectacol" si ne-au indrumat cu multa rabdare. I-am trcut pe lista cu numele cele mai dragi din inima noastra : David Schwartz, Mihaela Michailov, Monica Marinescu, Paul Dunca si Katia Pascariu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire