VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 3 octombrie 2017

O DISTRIBUTIE DE EXCEPTIE

        
          Noi rezidentii Caminului Rosen suntem in mod invitati frecvent la Teatrul Evreiesc de Stat (TES) unde vizionam diferite spectacole  extrem de interesante. Am ajuns astfel  sa cunoastem vedetele teatrului, pe care le aplaudam Totdeauna  cu mare simpatie.  
       De un an si mai  bine insa, directoarea teatrului  Maia Morgenstern, bine cunoscuta si pe plan international, a avut o initiativa care ne-a incantat. Suntem vizitati cu regularitate la Camin de diversi actori ai teatrului care ne ofera momente de mare bucurie. Este vorba de lecturi totdeauna pline de haz, de muzica si chiar de scenete din repertoriul teatrului. Am putea spune ca TES a deschis o microstagiune la Caminul Rosen.
        Bineinteles, de fiecare data noi facem comentarii, iar actorii ne povestesc despre culisele spectacolelor si in general despre viata fascinanta a artistilor scenei.
        S-a produs un adevarat miracol. Vedetele pe care noi le admiram de departe, pe scena, le-am cunoscut indeaproape, am dat mana cu ei, ne-am imbratisat, am devenit prieteni.
 Desigur de fiecare data noi facem comentarii, iar ei ne povestesc despre culisele spectacolelor si in general despre viata fascinanta a artistilor. Nu pierdem ocazia si facem fotografii impreuna, pe care le pastram apoi printre amintirile cele mai dragi.            
        Recent actorii de la TES ne-au facut o mare surpriza. La
intalnirea noastra obisnuita cu TES am avut o distributie de exceptie. Au venit Maia Morgenstern - nu e prima data - Geni Brenda, Anka Levana si Marius Manole care au citit din Bashevis Singer niste schite extrem de amuzante pe care le-au interpretat cu har, iar hohote de ras si aplauze au exprimat sentimentele noastre recunostinta pentru clipele placute petrecute impreuna.
         Vorbeam despre o distributie de exceptie, dar surprizele nu s-au terminat. Impreuna cu vedetele de la TES  a venit si  deputatul nostru Silviu Vexler. Am crezut initial ca domnia sa a venit in calitatea de parlamentar, dar ne-am inselat, tanarul nostru deputat a facut parte din distributie. Urmarind el prestatia actorilor,  s-a integrat pe nesimtite in spectacol si chiar a mimat numeroase momente hazlii. Se pare ca fost o premiera, debutul in teatru al domnului deputat.. 
         A fost o intalnire minunata intr-o atmodfera de buna dispozitie generala. Ne-am despartit  cu regret de oaspetii nostri, dar ne-au promis ca vor reveni.
          La Camin comentariile au continuat si in zilele urmatoare. Cotnareanu, Ardeleanu, Weissbuch, Ocneanu, Sachter si altii m-au rugat sa le transmit multumiri.
                           
        
 

 0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire