VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 23 mai 2017

CAMINUL ROSEN SE REINNOIESTE.

     Fotografia postată de Adriana Pelin.
    Dupa o existenta de aproape 40 de ani, extrem de benefica pentru comunitatea noastra, ctitoria Sef rabinului Moses Rosen (z.l.)cunoaste o noua tinerete. Datorita sprijinului FCER, JOINT-ului, al autoritatilor  de Stat si a numerosi sponsori are loc un amplu proces  de renovare si modernizare a Caminului pentru persoane varstnice. Evenimentele curg in cascada, fie ca este vorba de etajul doi care arata in prezent ca un hotel de 3-4 stele (lucrarile continua la etajul I si la parter) ,fie de initiativa "Caminul - avantpost al batranetii active", de creare pe internet al unui site  al Caminului cu informatii la zi sau de aparitia unui album bogat ilustrat  "VARSTA 4 - comunitate de creatie 2009-2016 ", fie de premiera unui nou spectacol de teatru scris si interpretat de rezidentii Caminului etc.
            Sa mentionam ca mass media acorda o atentie sporita Caminului Rosen : emisiuni la Antena 1, la TVR 1 si TVR 2, reportaje in revista Dilema Veche si altele, bineinteles in Realitatea evreiasca. Sa mai adaugam ca blogul "VARSTA 4"​ a depasit 300 de articole cu peste 140.000 vizionari din toata lumea.
            Recent a avut loc o noua manifestare de succes  in cinstea sarbatorii de Lag  Baomer astfel, s-a organizat un picnic traditional desfasurat in Parcul Caminului, prilej de veselie si socializare  in  "familia Rosen".
            Am avut oaspeti de seama, deputatul Silviu Vexler, Edi Kupferberg, Dr. Mona Bejan, Silvian Horn, vechi prieteni  ai Caminului nostru.
            Invitat special al petrecerii a fost  Bucharest Klezmer Band cuprinzand pe Bogdan Lifsin dirijorul formatiei, Rodica Doija, Sorin Dobrota, Cristian Dragomir si solistii Hanna Iovitu, Geni Brenda Arabela Neazi  care au asigurat permanent o atmosfera de buna dispozitie generala. De asemenea un grup din corul Hazamir ne-a oferit un microrecital.
              Cu aceasta ocazie au fost sarbatoriti seniorii nascuti in luna mai si totodata s-au acordat premii personalului administrativ : cea mai buna asistenta medicala, cea mai buna infirmiera, si cea mai buna femeie de serviciu. S-a introdus  o noua distinctie  "omul de incredere al rezidentilor". Sa mentionam ca toate aceste evidentieri s-au stabilit pe baza votului rezidentilor.
             Sa amintim  ca in cadrul picnicului au fost prezentate momente din spectacolele de teatru scrise si interpretate de rezidentii Caminului ;  Dorotea Weissbuch, Marius Radulescu si Pompiliu Sterian au primit numeroase aplauze.  De asemenea au luat cuvantul Ioseph Cotnareanu "Cum am ajuns la Camin ", Nicolae Savoiu  "La Caminul Rosen am gasit prieteni de nadejde" si Iudit Ardeleanu  "La Camin ma simt mult mai tanara".
             A fost organizata si o tombola care s-a bucurat de succes.
             In final toata lumea s-a delectat cu bunatatile preparate de Ilona Mudava si colectivul ei,  de maestri ai artei culinare.
             Se stie ca primavara reinvie natura ...  in primavara asta parca a renviat si tineretea noastra.

Fotografia postată de Adriana Pelin.
Se afișează
Fotografia postată de Adriana Pelin.
Fotografia postată de Adriana Pelin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire