VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 24 iulie 2017

AVEM NOI PRIETENI.

 
        Si a fost din nou mare bucurie la Caminul Rosen .
        Din initiativa  dr. Nicoleta Oprea director, am primit vizita unor prieteni minunati, un grup de elevi de la scoala 
SCHNUFFELGARTEN. 
       Este vorba o scoala cu un caracter deosebit care Isi desfasoara activitatea "after school",adica dupa scoala. A aparut ca o necesitate a unor situatii foarte frecvente in societatea contemporana, cand atat  tata cat si mama sunt la slujba si ajung acasa abea  pe la orele 18-19. Nu are cine sa se ocupe de copii, cand vin de la scoala. 
       Oaspetii nostri , cu varsta intre 7 si 10 ani - condusi fiind de prof. Nita Raluca - ne-au facut o impresie foarte placuta.
       Animatoarea intalnirii a fost Andra Dicu care a creat permanent o  atmosfera de buna dispozitie.
       Pentru noi - a fost o adevarata placere sa purtam discutii cu Petru, Otilia, Alessya, Raisa, Tea, Darius si altii care ne-au cantat si ne-au incantat cu voiosia lor, cu purtarea lor lipsita total de timiditate. Ne-au povestit cum dupa terminarea orelor sunt adusi de la diferite scoli unde invata, la SCHNUFFELGARTEN unde iau masa. Dupa masa se odihnesc putin, eventual trag un pui de somn, apoi sunt ajutati sa-si faca temele.
       Urmeaza in continuare tot felul de activitati interesante si
jocuri educativ-distractive. Au si ore de limba germana si engleza.
       Acum in perioada  de vacanta au un program special,
foarte variat : au facut turul Bucurestiului, au vizitat Muzeul Taranului Roman, Muzeul CFR, Muzeul Satului, s-au plimbat  cu vaporasul pe lacul Herastrau, urmeaza o excursie la Palatul Mogosoaia si multe altele.
       La rugamintea copiilor, colegii nostril Ioseph Cotnareanu, Nicolae Savoiu, Dorotea Weissbuch, Constantin Babalau si altii le-am povestit cum era scoala pe vremea noastra. Au ras cu pofta afland ca eram obligati sa stam in banca cu mainile la piept si eram pusi la colt sau chiar batuti cu linia la palma daca vorbeam neintrebati. 
       Va multumim din tot sufletul dragi prieteni pentru momentele de mare bucurie petrecute impreuna. Micutii ne-au promis ca vor reveni ; ii asteptam cu toata dragostea. 
     


    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire