VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 27 februarie 2020

INTREBARI INDRAZNETE.

      Image result for DESENE HAIOASEImage result for DESENE HAIOASE 
     Rezidentii Caminului Rosen prezinta din cand in la club incercarile lor literare : momente, schite, amintiri, versuri etc. Exemple in acest sens sunt Mrius Radulesct, Dororeea Weisbuch, Anuta Brill, Elena Danila, Matilda Iaroslavitz si altii. 
             Deunazi Doroteea ne-a citit niste amintiri legate de o piesa de teatru realizata de noi acum cativa ani in cadrul proiectului de arta comunitara "Varsta 4". Avea un tablou intitulat "Idila-n parc", o pantomoma, interpretat de ea si cu mine. Doi pensionari se cunosc intr-un parc si se impritenesc. Coregrafa Carmen Cotofana ne-a cerut ca in final sa ne imbratisam si a ne sarutam pe obraji. Doroteea a sarit ca arsa ... nu era de acord cu o asemenea gest indecent. La insistentele coregrafei, regizorului, pana la urma a cedat si momentul respectiv a fost mult aplaudat de spectatori. Acum Doroteea recunoaste "dupa mai multe repetitii am fost amandoi foarte naturali ... si chiar mi-a placut". 
             Colegii prezenti au avut cuvinte de apreciere pentru povestirea Doroteei - emotionanta, cu o usoara nuanta de umor. Am aplaudat si eu desigur si am promis ca voi scrie o replica.
           Iat-o !

Textul doamnei Doroteea, mie adresat
M-a impresionat profund, m-a incantat.
 "Idila-n parc" e o intamplare din trecut
Sa aiba ea oare ... un nou inceput ?
Nu a aparut cumva o invitatie discreta
Pentru o continuare ... ceva mai concreta ?
E posibil ca acest text sa fie-un semn ?
Or mai stii, chiar un indemn ?
Nu o afirm direct, ci doar constat
Si-ar fi grozav, sa fie-adevarat.
Imi aminteste de-o vorba din popor -
E anonlma, n-are autor :
            Eu iti fac semn
            Tu stai de lemn.
In orice caz sunt bucuros si-imi pare bine
Dar cred ca Doroteea ... e cam tinerica pentru mine !

              PS.
              Dupa cum se stie eu am 101 ani, iar Doroteea
... abea 90.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z6cOU6wAjlw

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire