VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 17 iulie 2019

MITZVAH DAY LA CAMINUL ROSEN.

                


            Am sarbatorit recent  la Caminul Rosen  MITZVAH DAY  - un prilej de mare bucurie..
            La modul general, MITZVAH  inseamna ajutor, sprijin, binefacere, tedaka,  iar  in mod concret, pentru  rezidentii Caminului Rosen  MITZVAH inseamna FCER, CEB, DASM.,  JOINT,  Fundatia  CARITATEA, JCC si multe altele.
             Oaspeti de seama ne-au onorat cu prezenta : Israel Sabag, reprezentantul JOINT in Romania,  Eduard Kupferberg, secretar genera al FCER, dr. Mona Bejan, director DASM, Adi Gueron, director JCC ... deci  personalitatile care pentru rezidentii Caminului reprezinta MITZVA.
           Ne-am simtit minunat, a  domnit permanent veselia si  buna dispozitie.  Au cantat , au dansat, si au aplaudat cu  entuziasm, atat seniorii,  mai tinerii prezenti in mare numar, cat  si multi copii dragalasi, veniti impreuna cu parintii. Noi cei varstnici am uitat de suferinte  si am  tinut pasul cu tineretea. Era o placere sa-i vezi pe  Margareta si pe Villy batand pasul  "voiniceste" in hora sau pe Dorotea care ne-a oferit un solo de balet.                   
            A fost si meritul lui  Radu Captari  vechi prieten  al Caminului care - cu vocea sa de exceptie - ne-a cantat si ne-a incantat.
          Si daca-i bal, bal sa fie. I-am sarbatorit cu aceasta ocazie pe Sorin, Leonte, Janeta, Arik, rezidenti  nascuti in luna iulie.
          Am profitat de prezenta copilasilor si  ne-am copilarit si noi. Am desenat, am colorat, am taiat, am lipit si am confectionat tot felul de chestii dragute. Personal cu ajutorul lui Francesco - 12 ani - am impodobit o cutiuta de lemn cu imagini nostime de animale si pasari. Am realizat de asemenea o bratara din margele colorate pe care o voi darui fetitei mele (69 de ani). O placuta surpriza mi-a facut , Alexandra  (10 ani) care mi-a daruit o felicitare, cu un desen facut de ea ... o cabana in mijlocul muntilor ... unde probabil imi voi petrece vacantele, in viitor.
            Am lasat la urma un eveniment deosebit de emotionant. De MITZVAH DAY am sarbatorit, intr-o atmosfera de mare entuziasm si ziua de nastere a lui Israel Sabag, mare prieten al Caminului Rosen si al tuturor evreilor din Romania ...  Fiecare dintre cei prezenti a tinut  sa-i stranga mana, sa-i faca o urare, sa-l imbratiseze. A rasunat din zeci de glasuri. Ad mea veesrim ! 
               In numele rezidentilor Caminului Rosen, am exprimat recunostinta noastra fata de "domnul JOINT", cum ii spunem noi, o persoana nu prea inalta de statura, dar cu un suflet de aur, urias, cat un munte". 
               Ultima MITZVAH din acea seara au fost mesele incarcate cu bunatati pregatite de Master chef  Ilona impreuna cu echipa ei de arta culinara.
              
            

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire