VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 26 noiembrie 2009

PENTRU MINTE SI SUFLET

- Daca aparatul medical al Caminului se ingrijeste de sanatatea trupului nostru, actiunile cultural-educative se ingrijesc de sanatatea sufletului nostru. Ambele "tratamente" sunt la fel de necesare, benefice si se completeaza in mod fericit pentru a ne asigura noua o viata normala caracterizata prin demnitate si decenta.

- Este de-a dreptul emotionant sa vezi cum zilnic catre orele 10 - 10,30 tot mai multi colegi de ai nostri se indreapta catre sala de la ergoterapie unde au loc de regula conferintele, dezbaterile, discutiile, jocurile si concursurile noastre, devenite o placuta ocupare a timpului liber. Unii se deplaseaza cu greutate. Se ajuta cu un baston, imping un cadru de metal. Altii sunt adusi in scaune cu rotile de catre personalul administrativ. Toti arata acelasi interes si aceeasi bucurie de a fi prezenti, participand activ la diversele actiuni.

- Din pacate sunt si unii pe care inca nu i-am convins sa participe. Vin foarte rar sau nu vin deloc, preferand sa stea pe pat in camera sau in fotoliu la televizor, de dimineata pana seara. Ne v0m stradui in perioada urmatoare sa fim mai convingatori organizand actiuni cat mai variate pe gustul fiecaruia.
- Aceasta bogata activitate cultural - educativa are rolul de a ne insufla un moral ridicat, de a
a ne face sa uitam - macar pentru cateva ore - de suferintele firesti ale batranetii, de a crea buna dispozitie si, de ce nu, de a ne pune mintea la contributie.
- Vorbind despre toate acestea ne facem o placuta datorie de a sublinia rolul dnei. Rodica Dumitrache care se ingrijeste cu mult spirit de raspundere - cu pasiune, as spune - de organizare, de mobilizare, de buna desfasurare a actiunilor si de mentinerea unei atmosfere destinse. Un cuvant de apreciere pentru colega noastra dna. Tina Grimberg care este mana dreapta a dnei. Rodica.
- De asemenea, trebuie sa amintim aportul drei. Irina Predutoiu care in ciuda multiplelor alte obligatii profesionale se ingrijeste de buna desfasurare a actiunilor cultural educative.
- Cu tot respectul - si o facem deloc formal - mentionam meritele dlui. director Gaetano Perrotta care se intereseaza permanent de aceste actiuni, pe care le sprijina si le incurajeaza venind deseori cu sugesti si propuneri. Ne-a procurat niste jocuri electronice si ne-a demonstrat personal cum sa le utilizam.
- Tuturor toata dragostea si recunostiinta noastra!

Etichete:

16 comentarii:

Blogger kostea a spus...

sa ne aratati si noua jocurile electronice!

30 noiembrie 2009 la 06:39  
Blogger Romania - Polonia si retur a spus...

Tocmai v-am gasit blogul prin siteul Capital si pur si simplu mi-a insorit o dimineata altfel mohorata. Nu pot sa spun decat: va RESPECT enorm!

Ma bucur foarte mult ca o idee la care m-am gandit in treacat, familiarizarea varstnicilor cu internetul, este pusa in practica cu atata inteligenta, daruire si creativitate. Din pacate nu traiesc in Bucuresti pentru a va vizita si a cunoaste aceste povesti de viata extraordinare care va inconjoara insa internetul este extraordinar (sau ca sa o spunem pe limba lui "cool":)) si va asigur ca o sa va citesc in continuare.

3 decembrie 2009 la 22:55  
Anonymous Codrin a spus...

Felicitari pentru blog si pentru ceea ce scrieti, de la alt blogger incepator :)

4 decembrie 2009 la 00:01  
Anonymous Nina Costea a spus...

Felicitari domnule Pompiliu!
Am citit articolul despre dumneavoastra din revista Capital si asa am ajuns aici. Multa sanatate va doresc, dumneavoastra si tuturor celor alaturi de care faceti numai lucruri frumoase acolo!

4 decembrie 2009 la 00:08  
Anonymous Anonim a spus...

la biserica merge cineva?

4 decembrie 2009 la 00:24  
Blogger decembrie a spus...

excelent blogul !

4 decembrie 2009 la 00:49  
Anonymous Anonim a spus...

Sincere felicitari dle. Sterian ! Sunteti demn de admirat

4 decembrie 2009 la 05:09  
Blogger Viq a spus...

Domnule Pompiliu,

Sunt impresionat de demersul dumneavoastră şi abordarea constructivă a realităţilor pe care, vrând-nevrând, viaţa ni le pune în faţă.
A intra în lumea "virtuală" pe poziţia "activă" mi se pare o idee excelentă pentru oricine,iar în cazul dvs. pur şi simplu remarcabilă.

Felicitări şi stimă pentru efortul pe care cred că-l faceţi pentru aceasta.

4 decembrie 2009 la 05:43  
Anonymous Cristina a spus...

Abia v-am descoperit blogul si vreau sa va multumesc ca va ocupati timpul cu a scrie cate ceva.
O sa va citesc in continuare articolele pentru ca mi se pare un blog interesant si, de ce nu, inedit. Numai bine!

4 decembrie 2009 la 06:52  
Blogger hannah a spus...

Tot respectul domnule Pompiliu .
Tocmai am citit in ziarul capital despre dumneavoastra .
Felicitari.... ma bucur sa vad ca aveti si dvs un blog
http://voislabi.blogspot.com

4 decembrie 2009 la 07:16  
Blogger Ligia L.E.I. a spus...

Foarte interesant blogul...l-am citit cu real interes

4 decembrie 2009 la 10:20  
Anonymous Anonim a spus...

Toată stima, Colega!
Vârsta nu este ceva absolut: ai, atâţia ani, câţi doreşti. La 23 de ani eram pensionar de boală şi mă simţeam de 80! Acum,am 28 de ani ... pe fiecare parte.

4 decembrie 2009 la 15:23  
Anonymous Anonim a spus...

sa scri cu litere mari pe internet e echivalent cu a tipa..

Multa bafta.

4 decembrie 2009 la 15:29  
Anonymous Jesse a spus...

Dle. Sterian, nu va pot spune decat ca sunteti un adevarat model pentru noi toti. Sincere felicitari.

5 decembrie 2009 la 03:25  
Anonymous Lars Ulbricht a spus...

Vielen Dank, dass sie uns heute etwas über ihre Schulter haben sehen lassen. Ich wünsche Ihnen ein schönes Chanukka-Fest!

8 decembrie 2009 la 06:18  
Anonymous Anonim a spus...

Sper ca initiavtiva dumneavoastra de a convinge cat mai multi colegi sa se alature activitatilor sociale sa fie incununata de succes. Am un respect imens pentru dumneavoastra si pentro o vedere de ansamblu corecta a vietii la "varsta patru".

12 decembrie 2009 la 04:15  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire