VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 24 decembrie 2009

ASA SA FIE MAI BINE ?

La batranete sunt multe ocaziile cand ni se intampla lucruri neplacute. Cu toate acestea sunt unii varstnici care gandesc pozitiv. Chiar in momentele cele mai grele ale vietii gasesc motive ca sa treaca mai usor asemenea situatii, sa se adapteze, sa pastreze speranta ca totul pana la urma va iesi bine. Acestia sunt mai mereu bine dispusi. Sunt de admirat!
Dar sunt si altii care gandesc, dimpotriva, negativ. Pentru acestia cea mai banala intamplare neplacuta capata proportii de catastrofa, de mare nenorocire. Ei sunt mereu nemultumiti, nefericiti. Pacat de ei!
Desigur ca este preferabil sa avem pozitia optimista a celor din prima categorie. Nu putem sa trecem cu vederea insa faptul ca cei din categoria pesimistilor sunt destul de numerosi Acestia au mereu ceva de obiectat, de regretat.
Un asemenea personaj mi-a facut intr-o zi o demonstratie chiar ca insesi omenirea in ansamblul ei nu este bine oranduita.
- Nu este corect - spunea el - ca la tinerete sa am putere, sa am voiosie, sa am elan si entuziasm, dar atunci sa nu am minte sa le pot valorifica la maximum. La batranete insa, cand am minte si experienta, nu mai am putere.
Dupa parerea lui lucrurile ar trebui sta invers. Adica, la inceput sa fim batrani, neputinciosi si la urma sa fim tineri si puternici.
Asa sa fie oare?

Etichete:

1 comentarii:

Blogger Tony a spus...

Probabil ca unii gandesc negativ si datorita mediului in care traiesc. Un batran cred ca are multa, multa nevoie de liniste...

25 decembrie 2009 la 11:45  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire