VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 19 aprilie 2010

MUZICA PREFERATA .In cadrul proiectului lor "Varsta a Patra "pe care tinerii nostri prieteni il desfasoara cu perseverenta la noi la Camin ,jocurile pentrun stimularea memoriei sunt o preocupare permanenta . In aceasa directie inventivitatea lor este fara limite . Iata ce a mai scornit deunazi , Mihaela ! La inceput pentru incalzire , am repetat jocul deja cunoscut in care cineva spune o fraza ,cel de alaturi repeta fraza si adauga una noua , al treilea repeta primele doua fraze si adauga inca una si asa mai departe .Ca deobicei s-au produs omisiuni , incurcaturi , stalciri si multa veselie .
Am trecut apoi la lucruri mai "serioase ".Ni s-a cerut ca fiecare , pe rand , sa spunem o melodie , un interpret sau un compozitor care ne place mai mult .Treaba a mers destul de usor , un moment de gandire si apoi fiecare si-a exprimat pe rand optiunea.Iudith , Fonea ,Marius Nedelcu , Virginica Sorin , Beer , Tudorica au prezentat o paleta foarte larga de preferinte .N-au lipsit Mozart, Bach ,opera Carmen , opereta Vaduva vesela , Madonna , muzica populara Maria Ciobanu si nici chiar muzica indiana .
Stati ca nu s-a terminat ! Partea nostima abea incepe .Simpatica noastra prietena ne-a cerut
- nici mai mult , nici mai putin -sa fredonam cate ceva din muzica sau compozitorul preferat .
S-a asternut o tacere prelungita , apoi la unison , a urmat un refuz general .Toti dar absolut toti au sustinut ca nu au voce sau ca au uitat sa cante , marturisind ca nu au mai facut asa ceva de ani de zile .Stiam ca este o vorba din batrani ca cine a invatat sa mearga pe bicicleta nu uita niciodata , chiar daca nu a mai pedalat ani la rand , dar se pare ca la cantat nu se aplica aceasta regula .
Mihaela nu s-a lasat usor convinsa, a insistat si pana la urma a reusit macar partial sa ne faca sa"cantam" . Cu Liszt si cu Bach a fost chiar imposibil , dar cu ceilalti lucrurile au mers destul de bine .Despre calitatea " interpretarii " , altadata .
Ce pot sa va asigur este ca buna dispozitie a fost generala .
In incheiere ni s-a propus ca pentru data viitoare sa prezentam un text scurt in care sa justificam preferintele noastre muzicale . Cunoscand umorul care ii caracterizeaza pe multi dintre colegii nostri , sunt sigur ca va fi un nou prilej de veselie .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire