VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 14 aprilie 2010

A VENIT PRIMAVARA !


Dupa o perioada de " hibernare "cand activitatile noastre s-au desfasurat mai mult in interior la Camin , iar iesirile in afara erau mai putin numeroase , la diferite ceremonii religioase , la unele spectacole de teatru , la expozitii , a venit si primavara cu prima iesire in aer liber in Parcul Herastrau . Cer senin , soare puternic ,temperatura placuta .
Parcul ne-a intampinat in haine noi de sarbatoare : copacii inverziti , pajistile ca niste covoare matasoase de iarba , mesterii horticoli plantau de zor rasaduri de flori multicolore care inveseleau natura . Panza de apa a lacului unduia usor in bataia vantului , iar barcile proaspat vopsite pluteau linistit .Un peisaj mirific , odihnitor .
Doamna Virginica nu inceta sa se minuneze si marturisea cu sinceritate : "n-am mai fost in acest parc de ani de zile , e superb " .
Ne-am plimbat , am stat la taifas si ne-am bucurat mult de surprizele pe care ni le-a pregatit anul acesta Adminstratia Parcului .
Prima surpriza . Sub un pod , intr-un tarc ingradit pe lac , am observat o colonie de lebede splendide , unele complect albe , iar altele complect negre .Am remarcat cu mare placere ca se intelegeau foarte bine .Nici urma de discriminare din cauza culorii diferite .Ce bine ar fi ca si intre oameni sa fie la fel !
In jurul lebedelor mature erau o gramada de puisori care abea descifrau tainele inotului sub supravegherea atenta a parintilor .
Printre aceste lebede cu un aer majestuos , inotau de zor si numeroase ratuste cu un colorit albastru , verde , gri , admirabil .Am bagat de seama ca 2 rate " rebele " au reusit sa evadeze din tarc si au pornit pe intinsul lacului , luandu-se la intrecere cu barcile albe . Iudith ,Fonea ,Tudorica ,Simi nu se mai saturau sa admire minunatele pasari , care in felul lor se bucurau ca si noi de venirea primaverii .
Dar surprizele nu s-au terminat .Putin mai departe intr-o alta ingraditura , de data asta pe uscat alta minunatie : niste familii de pauni si paunite inconjurate deasemenea de numerosi puisori ,care mai de care mai dragalasi .Ieseau bineinteles in evidenta 3 pauni cu o alura imperiala avand niste cozi lungi de aproape 2 metri .Unul complect alb si ceilalti doi cu un penaj viu colorat cu reflexe metalice splendid ornamentate .Nu ne mai induram sa plecam de langa aceste pasari minunate .Din pacate , cat am stat noi acolo domnii pauni erau preocupati sa ciuguleasca boabe si nu s-au gandit ca noi asteptam sa se umfle in pene si sa-si desfaca evantaiul urias multicolor . L-am admirat deocamdata numai pe fotografiile expuse pe niste panouri .
In orice caz ne-am promis sa revenim alta data cand speram sa avem norocul de a vedea spectacolul exceptional al paunilor cu penajul desfacut larg ca un evantai multicolor . Fiti siguri ca vom avea si aparate foto !
A fost o dimineata minunata de primavara ! Multumim frumos doamna Rodica !





Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Minunata descriere, minunate imagini, minunata primavara totul e plin de poezie si farmec Inca o data felicitari domnule Pompiliu pentru articolul plin de prospetime si culoare Citindu-l parca si noi ne trezim la viata si deschidem ochii in jur sa vedem natura primavara.. si asa sa mai uitam de stresul zilnic
Felicitari si doamnei Rodica cea care se pare ca plina de energie si imaginatie a pus la cale ' iesirea' in parc.. ei si ce sa mai vorbesc de vesnic 'tinerii'participanti neobositi la actiunile organizate la camin(se vede asta dupa numele lor care e atat de des repetat in articolele de pe blog)Virginica,Iudith,Tudorica,Simi,Fonea si toti care au fost in Parcul Herastraul
Duminica mi-am facut program:Ies si eu sa vad Herastraul in straie de primavara!

19 aprilie 2010 la 22:50  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire