VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 23 iunie 2010

CRISTIAN - IUNIE 2010 (3)


Cele 7 zile petrecute la Tabara de la Cristian au fost deosebit de reconfortante . Mai mult , mi-au schimbat modul de gandire si mi-au dat un plus de optimism . Am trait , de fapt ,un adevarat paradox.
Sa ma explic .Noi toti , ma rog, marea majoritate ,faceam parte din generatia de varsta a treia
( personal , de cand am trecut de 90 de ani ma consider de varsta a patra ) . Cand spui varsta a treia ,te duce gandul la la niste oameni usor obositi de anii pe care ii duc in spate , mereu preocupati de suferintele inerente batranetii , se misca incet ,cu greutate ,uneori sunt apatici ,insingurati ,abatuti si in multe cazuri asteapta sfarsitul ca pe o izbavire .
Asa gandeam cel putin inainte de Cristian 2010 .Mi-am schimbat fundamental perceptia caci am descoperit la Cristian , o alta lume , o alta viata .Niste oameni plini de vitalitate , in plina forta creativa incat consider ca termenul de batrani - este absolut inadecvat .As zice mai curand ,niste "tineri ceva mai in etate ".
Toti erau gata sa iasa dimineata , cu mare voiosie pe terenul de sport pentru jogging sau pentru miscari de inviorare . Toti erau dispusi sa colinde imprejurimile pitoresti ale localitatii .Toti erau incantati sa porneasca in excursie la Sibiu si la Brasov .
Cum am spus , niste tineri ceva mai in etate , dar gata oricand de distractie ,de activitati cat mai variate .Cateva exemple vor demonstra pe deplin , impresiile mele despre acesti oameni in plina energie creatoare .Dna. Ursu si dl. Zigu Tauberg ne-au delectat recitand cu multa sensibilitate versuri din creatie proprie .Acesta din urma a si compus pe loc ,versuri sprintare prin care prezenta cu umor diferite intamplari din perioada Taberei . Dl. Tucarman s-a remarcat prin comentariile competente si documentate pe care le-a facut pe marginea auditiilor muzicale .
Si sa nu uitam domnia sa este unul din cei putini supravietuitori ai trenului mortii Iasi-Podul Iloaei , deci un om puternic care nu s-a lasat doborat de vicisitudinile vietii .
Va asigur ca as putea da si alte exemple asemanatore, alte nume de oameni in plina putere .
As spune deci ca participarea la Tabara Cristian m-a facut sa cunosc o imagine noua despre varsta a treia , sa capat mai multa pofta de viata , mai multa incredere in viitor .
La plecare cu totii ne-am simtit mult mai tineri ca la sosire .Am trait clipe de mare fericire si am legat frumoase prietenii .Ne-am promis la despartire , revederea la Cristian 2011 .

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Bună Ziua
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

27 iunie 2010 la 02:14  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire