VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 30 mai 2010

LA MULTI ANI !


A devenit o frumoasa traditie in familia noastra a celor de la Camin ca in ultima saptamana a fiecarei luni sa se organizeze sarbatorirea celor care au data nasterii in luna respectiva .Acestia - dar nu numai ei -asteapta cu mare bucurie sarbatorirea care a capatat amploarea unui eveniment de seama , o zi de sarbatoare , un prilej de mare veselie .

Joi , saptamana trecuta au fost sarbatoriti cei nascuti in luna mai. Ca de obicei pregatirile au inceput cu mult inainte .Dna. Rodica - careia i s-au alaturat Simona , asistenta sef si Ilie psihologul nostru - au planuit totul in amanunt . Mereu inventivi , dar de data asta parca s-au intrecut pe ei insisi .A fost un adevarat spectacol !

Pavoazarea cu ghirlande si baloane multicolore a creat un cadru festiv in salonul verde unde a avut loc principala manifestatie .Pe la orele 10,30 sosesc primii invitati , care pe propriile picioare - cum se zice - care ajutati de brat sau adusi pe scaune cu rotile de catre personalul Caminului .

Deschiderea s-a facut cu toata solemnitatea in prezenta dlui. director Gaetano Perrotta si a dnei. dr Anghel Steliana : urari de viata lunga - pana la 120 ani - de sanatate si mereu bucurii pentru sarbatoriti . A urmat sampanie , cu totii -am cantat " multi ani traiasca ! "Si apoi fursecuri cafele , ma rog tot dichisul pentru o zi de sarbatoare . Sarbatoritii au primit frumoase cadouri .Cate un pachet impresionant cu lucruri de imbracaminte , cosmetice si dulciuri .

Atmosfera s-a incalzit repede ,antren , buna dispozitie generala .Curand a inceput muzica si dansul .Era o priveliste cu totul aparte sa vezi cum colegii nostri se straduiau sa tina pasul cu dna. Medi centenara si mandria noastra .Poate numai dna. Iudith sa fi reusit .

Sa mai mentionam ca am avut bucuria sa fie alaturi de noi tinerii nostri prieteni David ,Paul si Monica .Placuta coincidenta , am aflat ca acesta din urma aniversa ziua de nastere chiar in aceiasi zi .Din partea noastra ii uram din toata inima la multi ani , implinirea tuturor dorintelor si mult succes in viata pentru o prietena statornica mult indragita si apreciata de noi .

Bineinteles nu putea sa lipseasca simpatica noastra Cinty mereu in actiune cu aparatul de filmat .
Incet, incet s-a apropiat ora pranzului si ne-am indreptat spre sala de mese .Aici alta surpriza placuta , pregatita de dna.Mihaela si colaboratoarele ei : un tort urias pe care era scris : - SANATATE -DRAGOSTE - NOROC si desigur traditionalul LA MULTI ANI ! Va asigur ca a fost delicios !

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Doamne ce frumos! niste oameni deosebiti incepand cu Directorul caminului domnul Perrotta , apoi Doamna doctor Anghel si psihologul Ilie,doamna Rodica si sfarsind cu doamna Mihaele de la bucatarie ,alaturi de Cindy, David,Paul ,Monica si altii au reusit sa transforme o zi de nastere care impovareaza pe cei de la camin(cu ani multi de viata bucurie dar si multa suferinta de-a lungul vietii lor ) intr-o adevarata zi festiva cu baloane, tort,fursecuri,poate si sampanie.. sau mai stiu eu ce..dar sigur ca darurile si surprizele facute au adus un suras pe fetele' infrumusetate de radurile inerente varstei'ale participantilor din care se vede nu au lipsit doamna Medi, doamna Iudith participanta la toate actiunile dar sigur si dumneavoastra inepuizabil si plin de tinerete' fara batranete'Domnule Pompiliu.. care cu atata arta si naturalete ne relatati evenimentele un sincer La multi ani ! celor sarbatoriti dar si tuturor participantilor cat si organizatorilor
Sincere felicitari !

1 iunie 2010 la 05:03  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire