VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 13 mai 2010

UN EVENIMENT MEMORABIL




Cu prilejul Zilei Nationale a Israelului , Asociatia Culturala de Prietenie Romania - Israel (ACPR ) , cu sprijinul FCER si Forumului B`nei B`rith din Romania a oferit la Opera Nationala un spectacol extraordinar muzical - coregrafic .Ca deobicei si la aceasta manifestare oficiala am fost invitati si noi cei de la Camin.
In deschidere au luat cuvantul E.S. David Oren, ambasadorul Statului Israel in Romania si dr.Mariana Stoica presedinte ACPR , fost ambasador al Romaniei in Israel .
A urmat un splendid spectacol , un adevarat regal artistic la care si-au dat concursul Corala Academica " Divina Armonia ", solisti de seama ai Operei Comice pentru Copii , un grup de balerini de la Opera , precum si orchestra liceului de muzica " Dinu Lipatti ".Au recitat actorii Nicolae Calugarita si Luana Stoica .
Alaturi de un numeros public prezent , am fost deosebit de impresionati de spectacol care a cuprins pagini celebre din literatura romaneasca si universala de gen .Arii nemuritoare din operele Traviata , Carmen , Barbierul din Sevilla , melodii israeliene ,cantonete italienesti ,dansuri populare romanesti stilizate ,cantate ,etc.au fost interpretate cu mare maiestrie , starnind entuziasmul spectatorilor .
Doamnele Iudith , Tina ,Fonea ,Tudorica si ceilalti ,mari iubitori de muzica au aplaudat frenetic fiecare arie , fiecare dans , fiecare bucata corala sau simfonica .
Ne-am intors seara tarziu la Camin .foarte bucurosi , comentand elogios spectacolul vizionat .Multumim din toata inima organizatorilor - care nu ne-au uitat -si desigur doamnei Rodica care ne- a insotit cu grija ca de fiecare data .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire