VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 15 iunie 2010

CRISTIAN - IUNIE 2010 (2)



Pe domnul presedinte al FCER dr. Aurel Vainer il cunosc de multa vreme . L-am intalnit la diferite evenimente organizate de catre FCER sau JCC, dar si cu ocazia vizitelor repetate pe care le-a facut la noi la Caminul Rosen .
Dar intalnirea dela Tabara Cristian a fost cu totul si cu totul altceva .In cadrul pitoresc de munte , am petrecut alaturi de domnia sa , 2 seri de neuitat , de care cu siguranta ne vom aminti totdeauna cu mare bucurie .
Am purtat - ore in sir - discutii amicale , ca de la om la om , discutii neprotocolare , lipsite de solemnitate , care ne-au oferit o imagine deosebit de atragatoare a presedintelui
Despre ce am discutat ? Dar despre ce nu am discutat ! O paleta foarte larga de probleme politice , economice,bineinteles iudaice ,dar si filozofice ,religioase etice si chiar de sport .Va marturisesc ca am avut un interlocutor de exceptie - sa tot stai si sa-l asculti !
Dovedind o temeinica documentare atat din trecutul departat dar si la zi ,domnul presedinte a raspuns la zeci si zeci de intrebari ce i-au fost adresate . Am cunoscut astfel un om apropiat , deschis , sincer . Un excelent partener de vorbe .N-au lipsit glumele -totdeauna cu miez -demonstrand ca presedintele nostru este un om care pretuieste umorul.Pe scurt un orator de marca si un povestitor de rasa .
De exemplu ,in cea de adoua seara , povestindu-ne despre calatoriile sale numeroase , dealungul si dealatul globului ,ne- a prezentat o adevarata istorie a evolutiei mijloacelor de transport .Incepand de mic copil la Stefanesti si pana in prezent , domnia sa a folosit toata gama mijloacelor de transport la inceput calul , birja , docarul , bicicleta si motoreta pentru calatoriile mai scurte , iar apoi a calatorit tot mai departe , folosind masina , trenul si avionul ultramodern .
A fost o expunere nu numai interesanta dar si instructiva , avand in vedere ca in calitatea sa de presedinte al FCER si deputat in Parlamentul Romaniei a participat la diferite evenimente de mare importanta , despre care ne-a relatat.N-au lipsit bineinteles referirile la vizitele facute in Israel .
Toti am fost incantati . Cineva a subliniat cu promptitudine " in seara aceasta noi am calatorit in multe tari fara a avea nevoie de pasaport " , iar altcineva a completat " am trait cu totii o aventura pasionanta , ocolul pamantului in 60 de minute ".
Dand glas emotiilor traita o distinsa doamna a tinut neaparat sa cante o frumoasa melodie din folclorul idis .Exceptional de semnificativ !
Cu respect , va multumim din toata inima , stimate domnule presedinte dr. Aurel Vainer .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire