VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 27 iunie 2010

O SEARA MUZICALA

In organizarea Comunitatii Evreilor din Bucuresti a avut loc la Sinagoga Mare un concert dat de "CORUL CANTORILOR DIN IERUSALIM " Dupa numeroase turneie in SUA ,Canada ,Germania , Franta , acest cor a sosit si in Romania .
Sinagoga era parca mai plina ca oricand . Oameni in varsta dar si multi tineri au venit sa asculte pe distinsii cantareti. Erau de fata oaspeti de seama , dr. Aurel Vainer presedintele FCER cu sotia Anette Vainer , E.S. David Oren , ambasador al Statului Israel in Romania si alte oficialitati .
Corul a interpretat cu multa daruire hazanut ( muzica religioasa ) precum si diferite cantece israeliene si idis ,dar si "Corul sclavilor evrei " din opera Nabucco de G. Verdi .Am avut o placuta surpriza sa ascultam si o frumoasa melodie in limba romana "Multi ani traiasca "pe care corul a invatat-o special pentru aceasta ocazie .
Concertul a fost dirijat de Binyamin Gluckman , avand ca pianista pe Rita Feldman . Au cantat numerosi solisti Birnbaum, Offir ,Lebel ,Plesser , Solera , Halperin , Berger si Karmiel care au etalat voci remarcabile .
Am trait momente deosebit de emotionante cand corul a interpretat melodii cunoscute de noi ca Hava Naghila , Ierushalayim sel Zahav si altele, cand intreaga sala a cantat impreuna cu corul .
La final Erwin Schimsensohn presedintele CEB.a dat glas satisfactiei generale , multumind calduros oaspetilor pentru concertul oferit si a inmanat dirijorului o diploma de onoare .
A fost o seara deosebita pentru care suntem recunoscatori CEB. Asteptam noi initiative asemanatoare .
.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire