VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 30 august 2010

O NOUA EXPERIENTA DE VIATA (2)

Tinerii voluntari din Germania , Polonia , Austria si Romania s-au atasat rapid de noi .Foarte comunicativi si prietenosi , extrem de politicosi , saritori cand era cazul sa ajute pe cineva care avea nevoie de sprijin si-au castigat curand simpatia si aprecierea noastra .
Am avut bucuria sa petrecem impreuna Oneg Sabat ,cand ei au avut prilejul sa cunoasca obiceiurile noastre traditionale si au participat la mai multe actiuni cultural educative din programul nostru obisnuit .Deasemenea au luat parte la sarbatorirea rezidentilor nascuti in luna august .Despre excursia facuta impreuna la Complexul Balnear Telega am relatat .
Pe dealta parte ne-au oferit la randul lor, cateva surprize deosebit de placute .
Prima : le-a placut foarte mult Parcul Caminului si au hotarat sa vopseasca toate bancile cu alb si verde , incat parcul nostru , putem spune ca a imbracat haine noi si a devenit mai frumos .
A doua : au organizat pentru noi o seara culturala foarte reusita cand ne-au cantat frumoase cantece din tarile lor si din Israel . acompaniamentul - la acordeon - fiind asigurat cu mult talent de simpaticul Rene . Cu aceasta ocazie ni s-au servit si dulciuri foarte gustoase , aduse de ei de acasa .
A treia : au pictat pe peretii celor 3 saloane de primire ale Caminului niste desene uriase gen mozaic -colorate in galben , albastru , verde si rosu . Sunt splendide si creiaza o nota de caldura si veselie .
Cea mai mare bucurie ne-au facut-o prin discutiile amicale pe care le-am purtat , fie individual in camerele noastre , fie in grup in salonul albastru .Aceste convorbiri s-au prelungit adesea pana seara tarziu si au fost reconfortante pentru noi .
Tinerii nostri oaspeti s-au aratat dornici sa cunoasca preocuparile noastre actuale , modul cum ne petrecem timpul liber , dar si amintiri din timpul razboiului si din anii de prigoana rasiala prin
care am trecut . De multe ori ne-au solicitat si sfaturi din experienta noastra de o viata .
Nu vom uita aceste discutii neprotocolare - un adevarat exemplu de colaborare si buna intelegere intre generatii .

Etichete:

2 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Bravo lor! sper ca in curand tot mai multi tineri de la noi sa le urmeze exemplul si poate imbinand elanul lor tineresc cu invataturile si experienta de viata 'sanatoasa' a celor mai varsnici sa se mai schimbe in bine lucrurile la noi in tara Sper! inca mai sper!

31 august 2010 la 23:00  
Anonymous Anonim a spus...

Felicitari...continuati sa dezvaluiti lumii din bogatia dvs. emotionala...e atat de placut sa citesti astfel de lucruri...

28 februarie 2011 la 11:15  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire