VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 1 iunie 2011

TREBUIE SA CLADIM UN ORIZONT

30 mai 2011.La Caminul Rosen are loc deschiderea oficiala a Centrului de arta comunitara "varsta 4 "Este un nou proiect original lansat de tinerii nostri prieteni David ,Mihaela , Monica , Paul si Katia . Are ca obiectiv valorificarea tezaurului de amintiri al rezidentilor Caminului nostru si schimbarea radicala a perceptiei societatii , despre oamenii in varsta
Au participat Paul Schwartz vice presedinte FCER , Attila Gulyas seful DASM,Shay Orni director JCC ,Nilu Aronovici , Gaetano Perrotta directorul Caminului si alti numerosii invitati din afara .
S-a prezentat , cu aceasta ocazie filmul documentar "Trebuie sa cladim un orizont "care a trecut in revista activitatile variate desfasurate de tinerii nostri prieteni in colaborare cu rezidentii Caminului Rosen .
Aruncand acum o privire in urma , consider ca ziua cand au aparut acesti minunati tineri la Caminul Rosen , a fost o zi norocoasa in viata noastra .
Trebuie sa recunosc insa - spre rusinea mea - ca m-am inselat amarnic in privinta lor. Plini de entuziasm , simpatici ,talentati , ei ne-au vrajit cu planurile lor indraznete pe care consideram zambind "trebuie sa fie o gluma ". .E drept , idei interesante , placute , chiar magulitoare pentru noi , dar o totusi o simpla gluma . Acum insa , dupa aproape 2 ani de munca intensa de colaborare fructuoasa trebuie sa trag concluzia ca tinerii nostrii nu stiu de gluma .
Incet ,incet ei s-au pus pe treaba si au reusit sa ne atraga ,sa ne antreneze in tot felul de activitati pe care nu mai credeam ca le mai putem realiza in conditia noastra de rezidenti ai unui Camin pentru persoane varstnice .Totul a culminat cu 4 reprezentatii de teatru comunitar
- 2 spectacole diferite - prezentate cu succes ; una chiar la Teatrul Evreiesc de Stat.
Sa adaugam ca despre spectacolele noastre s -a scris in presa , s-a vorbit la radio , s-a transmis la televiziune si pe internet . Pai asta nu mai este deloc o gluma !
Mai departe , iata ca astazi inauguram Centrul de arta comunitara de la caminul Rosen cu perspectiva de a deveni spatiu pilot pentru actiuni asemanatoare la alte institutii similare .
In popor este o vorba " se ingroase gluma " . Este evident ca gluma -asa cum am considerat-o noi la inceput - a devenit o treaba foarte serioasa . Si cunoscand ambitia si tenacitatea tinerilor nostri prieteni sunt convins ca si noile lor proiecte vor deveni realitate .
In ce ne priveste , dragi prieteni , va asiguram de tot concursul nostru ,la nivelul posibilitatilor noastre , descoperite si stimulate de voi .
Din nou, toata admiratia pentru tot ce realizati si multa recunostinta .Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire