VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 31 martie 2011

MOSES STORIES , SPECTACOL DE SUCCES

A fost o seara minunata , pe care nu o vom uita multa vreme ! Rezidentii Caminului Rosen au prezentat spectacolul-lectura MOSES STORIES la Teatrul Evreiesc de Stat.


Desi "experimentati " deja , dupa 2 reprezentatii de succes, care au avut loc la Caminul Rosen si la Clubul Braille al DASM , noi "actorii" eram foarte emotionati .


De data aceasta era vorba de ceva cu totul deosebit .Spectacolul avea loc pe o scena ,la un teatru adevarat si intr-un loc sacru unde au evoluat mari maestri ai artei teatrale precum Radu Beligan , Ion Lucian , Maia Morgenstern... si acum ,noi rezidentii de la Caminul Rosen.


Proba de lumina , proba de microfon , ma rog , cum scrie la carte si in sfarsit suntem gata pentru inceperea spectacolului .


Asistenta numeroasa , in sala personalitati de seama : Paul Schwartz vice presedinte FCER , Erwin Simsensohn presedinte CEB ,Attila Gulyas seful DASM ,Nilu Aronovici, Nadia Georgescu si multi altii.Pana la urma , am reusit sa trecem cu bine peste toate emotiile si fiecare dintre noi parca ne-am autodepasit : Medi Dinu , Iudith Ardeleanu , Margareta Eschenazy , Marius Armasu , Pompiliu Sterian , Sorin Steinberg , Bertha Liebovich si moderatoarea Tina Grimberg .


In orice caz , ropote prelungite de aplauze au rasplatit cu generozitate prestatiile noastre .Semn ca spectacolul a placut .Acest lucru a reiesit si din luarile de cuvant ale spectatorilor ,dupa terminarea reprezentatiei .Microfonul a trecut din mana in mana si vorbitorii au tinut sa transmita calduroase felicitari interpretilor dar si regizorului ,tinerilor coordonatori ai proiectului : David Schwartz ,Mihaela Michailov , Monica Marinescu si Katia Pascariu .


"A fost o mare si deosebit de placuta surpriza "- a zis cineva ."Nu credeam ca rezidentii Caminului Rosen sunt capabili sa realizeze un spectacol atat de impresionant "- a adaugat altcineva . S-a subliniat trairea intensa , sinceritatea si naturaletea cu care rezidentii si-au relatat amintirile .Intamplari diferite , din viata de toate zilele , pline de talc si invataminte.


Sa nu uitam meritele celorlalti colaboratori care si-au adus contributia la reusita spectacolului :Paul Dunca , Anca Benera , Adrian Cristea , Lala Misosnicki , Sever Barzan ,Vlad Petru ,Rodica Dumitrache si Ilie Zan . Sa mai spunem ca prin grija DASM a fost editat si un frumos program care cuprindea o prezentare cu poze color a... "vedetelor ".


Spectacolul s-a deschis si s-a incheiat cu inspirata melodie a vechiului slagar:


Asa e viata ! Asa e viata !


Are si usor si greu ... asa e viata !

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire