VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 24 iulie 2011

REVERIE COREGRAFICA

Dansul este una din formele cele mai vechi ale artei .A existat inca din perioada primitiva si a evoluat odata cu societatea , luand mereu forme noi , tot mai variate .
Distingem doua categorii de dans : 1) dansul pentru societate si 2) dansul pentru spectacol ; amandoua cunoscand in prezent o mare raspandire pe tot globul .
Scriam de curand despre SHOW DELIVERY o demonstratie de dans contemporan realizata de Paul Dunca si Kassen Krastev in colaborare cu rezidentii Caminului Rosen .Asa cum am
mentionat spectacolul a placut foarte mult , iar pe mine , ca vechi iubitor de dans , m-a impresionat in mod deosebit .
Imi amintesc - nu fara nostalgie - ca eram nelipsit de la spectacolele de la Teatrul de opera si balet unde am vazut reprezentatii de vis .Lacul lebedelor , Spargatorul de nuci , Fantana din
Bahcisarai sunt cateva exemple .Irinel Liciu , Floria Capsali , Oleg Danoski ,Anton Romanoski , Petre Bodeut maestri ai baletului clasic erau rechemati mereu la rampa si aplaudati minute in sir de catre spectatorii entuziasmati .
De asemeneau m-au incantat sectacolele de cantece si dansuri populare romanesti interpretate de Ansamblul Ciocarlia , Brauletul ,Calusarii . Prezentau dansuri minunate din toate colturile tarii , fiecare adevarate nestemate din folclorul national .Si ce desfasurare feerica a portului popular !
Foarte spectaculoase erau in tineretea mea , dansurile asa numite de curte sau de bal :
cadrilul ,menuetul ,mazurca , gavota , polca .O splendoare !
Apoi , personal eram un pasionat dansator de vals,tangou , foxtrot, rumba , charleston .Ce timpuri au fost odata ! Odata de demult !
Umorul popular spune - in asemenea conditii - ' fost-ai lele, cand ai fost "
Ce sa-i faci , asa e viata ! Dar a fost frumos ...
In orice caz este o mare satisfactie sa constati ca tinerii de azi continua cu cinste pe maestrii de odinioara si innoiesc mereu arta dansului .

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Ce timpuri, ce amintiri!
au fost ca ieri si uite asa trece viata peste noi Felicitari celor ce organizeaza astfel de evenimente si cauta sa aduca un pic de nostalgie si bucurie rezidentilor si chiar si noua care citim cele scrise pe blog Bravo!

26 iulie 2011 la 23:29  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire