VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 19 decembrie 2011

MARATONUL DE DANSURI ISRAELIENE

Se apropie Hanuka , prilej de mare bucurie , amintindu-ne de eroismul Macabeilor , de reinnaugurarea Templului si de miracolul lumanarilor care au ars 8 zile .
Am fost anuntati ca in cadrul Maratonului de dansuri israeliene , coordonat de Gaby Bucatica , vom primi vizita unui grup de tineri de la JCC .Ne-am bucurat mult , convinsi ca vom asista la un spectacol care cu siguranta ne va delecta .N-a fost , insa sa fie asa Adica vreau sa spun ca nu am ramas doar spectatori . Tinerii nostri aveau alte planuri . Au venit sa ne faca pe noi sa dansam . Chiar de la primul dans , Iris si Edem Constantinof, Ramona Hirschfeld (cu doi dragalasi copii de cativa anisori care dansau alaturi de cei mari ), Roxana Iosub si altii ne-au invitat chiar de la primul dans , sa intram in hora .Ne-am cam codit , la inceput ,nu ne simteam in putere , nu cunosteam pasii , dar tinerii nu au renuntat , cu nici un chip . Incet , incet , 2-3 apoi alti 3-4 , ne-am prins la dans ,pana la urma aproape toti .Un exemplu viu , mobilizator a fost Attila Gulyas director DASM , venit si el in mijlocul nostru , care a dansat si a cantat cu mare frenezie .
Ti-era mai mare dragul sa-i vezi pe Dorotea , Lidia ,Margareta ,Sarina,Lazarica ,Rasela,Simi , Sorin si altii ,cum tin pasul cu tinerii ; imagini de neuitat . .De acest lucru a avut grija Shai Orny directorul JCC si Gaetano Perrotta directorul Caminului care au facut zeci de poze din toate unghiurile , in care ne regasim fiecare dintre noi .
Cei ramasi pe margine bateau din palme ,ritmul si aplaudau pe dansatori .A fost cu adevarat o atmosfera de sarbatoare Oaspetii ne-au servit cu traditionalele sufganiot- gogosi umplute cu
dulceata . De asemenea JCC a oferit in dar diferite materiale pentru cercurile de creatie de la ergoterapie.
Legat de apropierea sarbatorii de Hanuka sa mai mentionam ca la ergoterapie se desfasoara -sub conducerea doamnei Rodica Dumitrache - o intensa activitate pregatitoare . Se confectioneaza ghirlande de hartie , diferite ornamente ,se coloreaza desene cu Menora cu 9 brate ,etc. Dintre cei mai activi ii citam pe Fred ,Marius , Udel , Lucica , Doroteia ,Iudit, Margareta,Lidia , Sorin si Lazarica . Au ajutat cu pricepere psihologul Ilie si profesoara noastra de ginastica , Cristina .
Ghirlandele , ornamentele , baloane multicolore vor impodobi Caminul cu ocazia zilelor de sarbatoare .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire