VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 31 august 2013

ACEASTA ESTE CALEA !

      Se intampla un lucru ciudat cu mine si poate ca este cazul sa tragem niste invataminte.
      Graficul  vietii  unui om, curba  activitatii  sale, apare ca o linie ce urca, precum o sageata in zbor, de la nastere si pana pe la varsta de 50 poate 60 de ani. Mai departe, linia devine orizontala, adica activitatea cam bate pasul pe loc, pana pe la 70  sau 80  de ani.  In continuare, ea  incepe  sa  coboare, activitatea  scade usor, usor, pana la statia finala, inevitabila.
       Am observat insa la mine, un lucru tare ciudat. Pana la 8o de ani lucrurile au decurs absolut normal. Dupa aceasta varsta era de asteptat ca linia vietii sa inceapa sa coboare. Ei bine, nu s-a intamplat deloc asa. Dar nu numai ca nu a scazut sau ma rog nu a batut, in continuare, pasul pe loc, dimpotriva a inceput din sa creasca, ca la tinerete.
       Ce s-a intamplat ? Care este cauza ?
       La 87 de ani am intrat la Caminul Rosen. Aici se desfasoara o  bogata  activitate  sociala  si  cultural  educativa.  Conferinte, dezbateri,  ateliere  de  creatie,  spectacole  de  teatru  scrise si interpretate de rezidenti, excursii, etc. Personal, am invatat  sa lucrez  la  calculator, iar presa  m-a  declarat  "cel mai batran blogger din Romania". Toate acestea m-au solicitat mereu , iar eu m-am integrat permanent.  Era firesc  deci,  ca  graficul  sa inceapa sa urce din nou,  ca la tinerete.
      Este clar, aceasta este calea de urmat : o viata activa,multa miscare,  implicare  continua in activitati sociale  si  culturale, participare  la  actiunile  de  socializare,  gandire  pozitiva, optimism  si succesul este garantat.
      Sunt nespus de multumit si exprim recunostinta mea fata de dr. Aurel Vainer presedintele FCER, Attila Gulyas,seful DASM  Gaetano Perrotta , directorul Caminului si intregul personal medical si administrativ, care se ingrijesc zi de zi pentru a ne asigura un trai decent, o batranete lipsita de griji si multe momente de bucurie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire