VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 15 mai 2014

LAG BAOMER 5774


  


Lag Baomer este una dintre sarbatorile cele mai indragite, amintind de rascoala evreilor - sub conducerea lui Simon Bar Kohba - impotriva ocupatiei Imperiului Roman.
   Traditia cere ca in aceasta zi familia, cu mic, cu mare, sa faca excursii, picnicuri, focuri de tabara, sa  petreaca in aer liber.
   Si noi cei dela Caminul Rosen asteptam totdeauna cu mare bucurie aceasta sarbatoare, stiind ca de fiecare data suntem invitati la manifestarile FCER.
   Anul acesta, conditiile meteorologice din preajma sarbatorii de Lag Baomer -  zilnic ploi torentiale, inundatii, vijelie, grindina - au pus sub semnul intrebarii posibilitatea de a iesi la iarba verde. S-a intamplat insa o minune. Pentru o zi, ploile au incetat brusc, cer albastru senin, nici urma de vant. A fost o frumoasa zi de mai, o frumoasa zi de primavara.  
   Ca loc de desfasurare a fost aleasa padurea Cernica, o zona pitoreasca, plina de verdeata, cuprinzand si un   lac in care straluceau razele fierbinti ale soarelui.
   Lume multa, o adevarata desfatare sa vezi  bebelusi de cateva luni, copii, tineri, parinti, bunici, posibil si strabunici, adunati impreuna, fericiti in mijlocul naturii.
   Mare veselie, muzica, dansuri, cantece, jocuri si  cateva reprize de aerobic, - pe grupe de varsta. Bineinteles nu a lipsit, una pentru seniorii de peste 60 de ani.
   Gratarele au sfarait permanent, ni s-au oferit bunatati delicioase, dulciuri, si  bauturi racoritoare.
   Grupul nostru Dorotea, Mihaela, Marius, Sergiu, Margareta, Willy, Mariana, Ilie ne-am simtit excelent. Cei prezenti ne-au inconjurat cu mare prietenie.
   Se cuvine un cuvant de multumire organizatorilor care in frunte cu Adrian Gueron director JCC si omniprezenta Sanda Wolf au vegheat ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Si chiar asa a fost. Atmosfera de sarbatoare, buna dispozitie generala.
   Si anul acesta Lag Baomer a fost minunat !






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire