VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 10 mai 2014

MATINEU ARTISTIC LA CAMINUL ROSEN

    
 
 
 
  Rezidentii Caminului Rosen sunt iubitori de muzica iaraeliana si de arta moderna.
      Acest lucru a fost clar dovedit cu prilejul unui matineu artistic care a avut loc la Caminul nostru, cand am avut ca oaspeti, artisti de seama.
      La inceput am ascultat un recital musical oferit de Gabi Berlin.  El este un cantaret israelian consacrat pe plan international. Omul cu chitara si cu o voce impresionanta ne-a prezentat un program variat de melodii israeliene, idis si rusesti. O muzica electrizanta care ne-a cucerit. Printre altele Hava Naghila si Ierusalaim sel Zaav, iar refrenele au fost reluate de intreaga asistenta. Aproape permanent fiecare melodie a fost insotita de aplauzele ritmice ale spectatorilor.  Emilia Bradatan , Sibille Sivian, Iosette Maidanek si altii au pus intrebari si au solicitat anumite melodii, pe care distinsul oaspete le-a interpretat cu promptitudine. Gabi Berlin ne-a cantat si ne-a incantat.
      A urmat o expunere foarte interesanta insotita de numeroase proiectii, din alt sector al  artei contemporana. Adriana Pelin - tot o personalitate larg cunoscuta - ne-a vorbit despre "digital art" si despre "graphic designe" domenii in care exceleaza. A avut numeroase expozitii personale,   (una la JCC)  si de grup care au consacrat-o in domeniu. De asemenea sustine periodic o emisiune  " Pe urmele inorogului magic", la Radio Shalom.
      Domnia sa ne-a dezvaluit cate ceva despre arta contemporana  infratita cu tehnica moderna. Am inteles ca asta inseamna enigma, imaginatie, metamorfoza, visare, culoare, relaxare, un univers fascinant pe care ea il descopera zi de zi.
      Si de data aceasta intrebarile puse de Iudit Ardeleanu, Eva Szemler, Doroteia Weissbuch si altii au vadit interesul auditoriului.
      La insistentele noastre, Adriana Pelin ne-a promis ca va reveni.

1 comentarii:

Blogger Adriana Pelin a spus...

Eu va multumesc din suflet pentru invitatie. Ma bucur sincer ca scurta mea prezentare despre arta mea v-a facut placere. Voi reveni la dumneavostra cat de curand posibil ca sa povestim impreuna. Cu ganduri bune... Pe curand atunci!

12 mai 2014 la 01:56  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire